• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінфін заявляє про зменшення дефіциту Пенсійного фонду
    Опубликовано: 2005-09-21 08:43:00
    За попередніми підрахунками, дефіцит Пенсійного фонду України у 2006 році, покриття якого здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України, зменшиться у порівнянні з 2005 роком на 950,1 млн. грн. за рахунок зростання власних надходжень Пенсійного фонду і становитиме 10 999,6 млн. гривень.
     
    Видатки Пенсійного фонду України у 2006 році очікуються на рівні 69,3 млрд.грн., що на 8,2 млрд.грн. більше запланованого на поточний рік.
     
    У запропонованому на розгляд Верховної Ради проекті Державного бюджету України на 2006 рік загальний ресурс коштів для Пенсійного фонду передбачено на рівні 20 136,8 млн.грн., що на 1 523,1 млн.грн. більше у порівнянні з 2005 роком. Зазначені кошти будуть спрямовані на реалізацію основних завдань пенсійної реформи та забезпечення виплати пенсій.
     
    З них на виплату пенсій і допомог, призначених за різними пенсійними програмами, передбачається спрямувати 7 328,3 млн.грн., що на 1 982,6 млн.грн. більше, ніж поточного року і майже втричі більше, ніж у 2004 році; на сплату пенсійних внесків за визначених законодавством категорій осіб та на компенсацію втрат Пенсійного фонду України, пов’язаних зі застосування спеціальної ставки по сплаті пенсійних внесків платниками фіксованого сільськогосподарського податку, - 1 808,9 млн.грн., що на 490,6 млн.грн. більше, ніж у 2005 році.
     
    У зв’язку з набуттям чинності з 1 січня 2005 року Закону України „Про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення працівників сільськогосподарських підприємств - платників фіксованого сільськогосподарського податку”, за рахунок коштів Державного бюджету України здійснюватиметься виплата пільгових пенсій працівникам зазначених підприємств, на що передбачається спрямувати 85,7 млн.грн.
     
    Таким чином, створені відповідні умови для збільшення фінансового ресурсу Пенсійного фонду, що дасть можливість звільнити Пенсійний фонд від невластивих йому виплат та спрямувати додаткові кошти на підвищення пенсій.
     
    Урядовий портал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.