• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ділові кола України та Литви створять майданчик для відпрацювання спільних інвестиційних проектів
    Опубликовано: 2013-04-09 14:22:02

    Український союз промисловців і підприємців та Конфедерація промисловості Литовської Республіки підписали оновлений Договір про поглиблення партнерства. Документ сьогодні у Вільнюсі підписами скріпили президент УСПП, народний депутат, радник Президента України Анатолій Кінах та президент Конфедерації промисловості Литви Робертас Даргіс.

    Сторони домовилися про створення Ділової ради Україна-Литва, яка стане робочим майданчиком для вироблення спільних інвестиційних проектів, нових ідей для поглиблення торговельно-економічного співробітництва українських та литовських підприємців, пишуть Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua 

     За словами Анатолія Кінаха, співпраця з Литовською Республікою важлива для України в будь-якому напрямі, оскільки Литва як член ЄС пройшла певний шлях адаптації до європейських умов і традицій ведення бізнесу, накопичила досвід з приведення нормативно-законодавчої бази, системи стандартизації та сертифікації у відповідність з європейськими стандартами.

    «Україна вітає позитивну спадкоємність у стосунках з Литвою, вдячна їй за підтримку євроінтеграційних прагнень українців. Українсько-литовські взаємовідносини є хорошим прикладом для всього Європейського союзу, свідчення того як добросовісно, системно і послідовно можуть розвиватися двостороннє співробітництво, активно реалізовуватися перспективні напрями інвестиційного партнерства, наполегливо долатися труднощі. Наші держави мають всі шанси на те, щоб зайняти гідне місце в світовому розподілі праці», - сказав президент УСПП.

    На його переконання, Україна і Литва мають розвивати партнерство не лише на основі реалізації короткострокових проектів, а планувати співпрацю і на довгострокову перспективу. «Потрібно поглиблювати присутність українського бізнесу в Литві, латвійського – в Україні. І мова йде не тільки про зміцнення торговельно-економічної співпраці, а про розвиток спільних інвестиційних проектів в енергетиці, до прикладу, сільськогосподарському секторі, машинобудуванні, а також розбудову транспортної інфраструктури тощо. У нас є можливості виробляти конкурентоздатну продукції й виводити її на ринки держав Євросоюзу», – підкреслив А.Кінах.

    Робертас Даргіс підтримав запропоновані президентом УСПП напрями для розвитку двостороннього партнерства, зауваживши, що тема продовольства та енергетики нині дуже актуальна в світі. «Співпраця двох країн є вигідною в контексті балансу цін та дозволів. Україна цікава литовським інвесторам, але їх дещо турбують проблеми української сертифікації, високі тарифи на транспортні перевезення та складнощі з проходженням митних процедур. Ми розглядаємо Україну виключно як частину Європи, тому палко підтримуємо ваші євроінтеграційні наміри», – зазначив президент Конфедерації промисловості Литви.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.