• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литва подговаривает Украину объединить усилия на преодоление зависимости от России
    Опубликовано: 2012-12-21 16:30:05

    Запуск проекту газопроводу по закачуванню каспійської нафти в обхід Росії дозволить  Україні та Литві позбутися енергетичної залежності від Російської Федерації. Про це заявив депутат Сейму Литовської Республіки, заступник голови Національної партії Литви Казімірас Уока, який перебуває з робочим візитом в Києві. Информирует http://ubr.ua

     

    "Альтернативні поставки газу і для Литви, і для Білорусі, і для України потрібні. Скільки вже було обговорень такого проекту і Литва завжди була "за". Але переговори щодо такого газопроводу застрягають в політичних проблемах", - каже пан Казімірас.

     

    Литву також зараз цікавить транзит української електроенергії. "Але через Білорусь поки не проходить електроенергія, а так ми б дуже були зацікавлені в її поставках до Литви. Ми активно співпрацюємо з Україною в транспортних проектах, зараз от курсує потяг "Вікінг" між Одесою та Клайпедою, а наступним проектом має бути саме газопровід", - веде далі депутат.

     

    "Литва зараз судиться з Газпромом в міжнародних арбітражах, адже для нас ціна на газ вища, ніж в тій же Німеччині.  За нас заступається весь ЄС в суді й уважно спостерігає, як закінчиться ця справа. Литва зараз активно будує свій газовий термінал, в 2014 році він у нас вже буде і "Газпром" вже не буде диктувати свої умови. Вже зараз третина міст опалюється біомасою і "Газпром" починає втрачати позиції по всій Литві", - розповів литовський парламентар.

     

    Казімірас Уока також розповів і про плани Литви щодо підтримки європейської інтеграції України: "З 1-го липня Литва буде головувати в Євросоюзі. І в планах на півріччя є максимально приділити увагу і проблемам України, максимально підтримувати пришвидшення підписання договору про Асоціацію між Україною і ЄС", - поділився планами пан Уока.

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.