• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • „Київтрактордеталь” – скандал на всю Європу
    Опубликовано: 2005-08-04 17:44:00

    Колективне підприємство „Київтрактордеталь” опинилося на межі знищення.  15 липня поточного року, за рішенням Цюрюпінського райсуду Херсонської області, генерального директора підприємства Геннадія Германа було знято з посади, а за кілька днів, 22 липня, проти генерального директора було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 364 ч. 2 Кримінального кодексу України. Слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Ярославом Духом було проведено  виїмку документів стосовно незаконності договору купівлі-продажу стадіону та спортивних будівель, розташованих у Києві по вул. Каблукова 26, із ЗАТ “ФК «Динамо» Київ” вартістю 2,4 млн гривень. Підставою для порушення кримінальної справи та арешту генерального директора став висновок експерта агентства нерухомості “Нечос-Ріелті” від 23.07.2002 р., який установив вартість указаного  спорткомплексу в 11,38 млн гривень.

    Представники заводу стверджують, що перевірки оформлення документів не виявили порушень, а вся справа проти генерального директора є сфабрикованою.

    У цей же час, за відсутністю необхідних повноважень, документів та печаток, підприємство “Київтрактордеталь” вже кілька тижнів поспіль паралізоване. На собі це в першу чергу відчули німецькі партнери підприємства — компанії АТ “Юнгхайнріх” та “Дюссельдорф Гандельсгезельшафт мбХ”.

    Третій у світі виробник навантажувачів АТ “Юнгхайнріх” порушує питання про припинення відносин із українськими постачальниками. За словами уповноваженої особи компанії пана Норберта Штайнхауера, його підприємство порушує питання про ймовірність виходу з українського економічного ринку. Німці мають намір заявити про це на всю Європу.

    Із-за зриву строків доставки замовлень  АТ “Юнгхайнріх” втрачає сотні тисяч євро, якщо не мільйони. Нагадаємо, що лише для концерну АТ “Юнгхайнріх” “Київтрактордеталь” виготовляє 409 найменувань різних складних деталей на загальну суму 10 млн євро. У схожій ситуації опинилася й друга німецька компанія —  “Дюссельдорф Гандельсгезельшафт мбХ”. За словами власника підприємства пана Адольфа Дюссельдорфа, товарообіг його компанії із “Київтрактордеталь” становить 2 млн євро — 50 % від загального товарообігу.   Колектив “Київтрактордеталь” та його іноземні інвестори вже написали листа до уряду держави з проханням розібратися в ситуації у рамках закону і не дати збанкрутіти одному з найбільших столичних підприємств.

    ELCOMART.NEWS 

    Анна Ковальова  



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.