• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Обсяги послуг, наданих туристичними організаціями Луганщини, збільшилися в 1,5 рази
    Опубликовано: 2005-08-04 10:28:00

    За останні півроку обсяги послуг, наданих туристичними організаціями Луганщини збільшилися в 1,5 разів, у порівнянні з тим же періодом минулого року. За даними управління зовнішніх зносин за зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, в області здійснюють туристичну діяльність 70 суб’єктів підприємницької діяльності, які мають ліцензії на туроператорську та турагентську діяльність. Результати їх діяльності з початку року становлять 6 млн. грн. До бюджету від туристичної діяльності надійшло 242 тис.грн., що на 23 % більше, ніж у 1 півріччі 2004 року. Балансовий прибуток суб’єктів туристичної діяльності області складає 485,3 тис.грн.(у 1,3 разу більше аналогічного періоду 2004 року).

    За звітністю туристичних підприємств за цей час туристичні послуги надані 17,5 тис. туристам і 11 тис. екскурсантам. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість туристів збільшилася на 12%, а екскурсантів зменшилася на  30%. З обслужених туристів і екскурсантів діти до  14 років та  підлітки 15-17 років складають близько 7 тис.осіб. Середня кількість обслугованих туристів і екскурсантів з розрахунку на 1 туристичне  підприємство складає 405 осіб.Аналіз туристичних потоків за січень-червень 2005 року свідчить, що на внутрішній туризм припадає 52%, на зарубіжний туризм – 10%, на  екскурсійну діяльність -38%.

    У першому півріччі поточного року в галузі туризму створено 20 нових робочих місць. У рамках Програми розвитку туризму в Луганській області на 2002-2010 роки протягом першого півріччя було виготовлено туристичний путівник за місцями бойової слави Великої Вітчизняної війни, проведено тематичний семінар для екскурсоводів "Основні засади розвитку екскурсійної діяльності в Луганській області та  семінар з суб'єктами підприємницької діяльності з питань ліцензування туроператорської та турагентської діяльності. Ведеться  розробка екскурсоводами нових екскурсійних маршрутів. Суб'єкти туристичної діяльності області регулярно беруть участь в рекламно-інформаційних заходах в Україні та за кордоном  з метою популяризації луганського туристичного продукту. Так, вони взяли участь у Міжнародній виставці "Світ без кордонів" в м.Ростові-на-Дону".

    Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.