• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На всіх рівнях у державі передбачене значне збільшення допомоги сільским лікарям
    Опубликовано: 2005-08-03 16:41:00

    Президентом України підписано закон про пільги  на житлово-комунальні послуги та квартплату лікарям, які працюють в селах та селищах міського типу. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції міністр охорони здоров'я Микола Поліщук, передає кореспондент Укрінформ. Крім цього, зауважив він, Верховній Раді вже передано законопроект, згідно з яким передбачається нарахування 25 відсотків надбавки до зарплати сільським лікарям.

    Микола Поліщук зазначив, що вже є домовленість з керівництвом системи охорони здоров'я на Придніпров'ї, що тут сільські лікарі будуть вже зараз працювати не тільки на ставку, а з ними будуть укладатися контрактні угоди, які будуть передбачатимуть суттєве збільшення додаткової оплати за працю. За словами керівника галузі,  місцеві адміністрації , як пообіцяв голова Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Єхануров, будуть створювати на селі для представників системи охорони здоров'я належні житлові та побутові умови,  допомагати у придбанні за місцеві кошти транспортних засобів. 

    На переконання Миколи Поліщука, кожний лікар, підготовлений на загальних умовах, надає до 90 відсотків практичної допомоги тим, хто вперше захворів. Дуже багато великого обладнання для цього не потрібно, а необхідні знання і бажання. У цьому році, поінформував міністр, купується обладнання для забезпеченні 500 амбулаторій сімейного лікаря, які будуть поставлятися в різні регіони за рахунок як централізованого фінансування, так і за рахунок коштів місцевих бюджетів. Особлива увага приділятиметься боротьбі з малюковою смертностю. До цього вже підключені зусилля науковців, галузевих закладів науки та освіти. За словами міністра, в цій справі не останню роль відіграє й стан екології в регіонах. Тому в фінансуванні медичної галузі передбачається враховувати й екологічний коефіцієнт. Микола Поліщук підкреслив, що зараз щорічно в Україні помирає на 300 тисяч людей більше ніж народжується.  Але  тільки збільшенням народжуванності не можна досягти  демографічної стабілізації в   державі.

    Хоча, за словами міністра, в Україні вже у  другій половині цього  року очікується збільшення народжуванності. Це, на його думку, пов'язано зі збільшенням адресної державної допомоги, пільг,  коштів, які надаються родинам після народження дитини. В багатьох регіонах, сказав Микола Поліщук,  вже зареєстроване різке зменшення кількості малюків, яких батьки залишають  після народження.

    Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.