• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна повинна мати найкращі умови оподаткування у світі
    Опубликовано: 2005-05-31 17:10:26
    Віктор Пинзеник провів першу телефонну “гарячу лінію” з підприємцями. Він зазначив, що “гаряча лінія” – це один із кроків Міністерства фінансів назустріч бізнесу. Така форма спілкування, переконаний урядовець, сприятиме формуванню державної політики, і, зокрема, у сфері створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва в Україні.

    Під час “гарячої лінії” міністр фінансів повідомив, одне із нагальніших завдань, поставлених Президентом України перед Урядом – реформувати податкову систему. І, зокрема, знизити нарахування на фонд оплати праці. Нині роботодавці сплачують лише до Пенсійного Фонду 32,3% від фонду оплати праці, не враховуючи платежі до інших соціальних фондів. Це великий тягар, який не дає змоги підприємцям легалізувати зарплати. Звичайно, зазначив міністр, не можливо за один рік зменшити розмір таких зборів. Саме тому Уряд опрацьовує кількарічну програму зниження податків, щоб за 3-4 роки вийти на прийнятний рівень податкового навантаження - і щодо нарахувань на фонд оплати праці, і щодо інших податків. За словами урядовця, підприємець повинен знати чіткий план дій держави – нехай не одразу, але за кілька років йому стане працювати легше. Україна, зазначив Віктор Пинзеник, повинна мати найкращі умови оподаткування у світі.

    Ще одна умова створення сприятливих умов для ведення бізнесу – вільний доступ підприємців до фінансових ресурсів. Нині Міністерство фінансів активно підтримує створення в Україні бюро кредитних історій, яке дозволить чесному підприємцю-позичальнику без зайвих витрат та навіть застави брати кредити у банку. Найближчим часом, за словами Віктора Пинзеника, в Україні також буде реалізовано проект щодо розвитку бізнес-центрів.

    Що ж до розвитку інноваційних технологій, вважає міністр, їх держава має підтримувати напряму – з бюджету. На заміну технопарків, які були пільговими територіями далеко не завжди для наукових проектів, мають прийти прямі державні кошти під конкретні наукові напрацювання. Держава має розробити інституції щодо відбору проектів, які треба підтримати на початковому етапі, коли ще не видно “прикладних можливостей”. Потім, зазначив урядовець, до їх фінансування може підключитись бізнес.

    Міністр фінансів переконаний, держава має змінити філософію регулювання бізнесу, і, зокрема, розробити найпростіші процедури для входження в бізнес. Щоб підприємець не прохав державу дати дозвіл, а повідомляв, що хоче займатись обраною підприємницькою діяльністю.

    Без діалогів з представниками бізнесу ідеального середовища для підприємництва не створити. Тому, у Міністерстві фінансів двічі на місяць проводитиметься телефонна “гаряча лінія” з підприємцями.

    Источник Урядовий Портал

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.