• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Микола Томенко: треба розвивати спорт в Україні
    Опубликовано: 2005-05-31 19:18:32
    Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних та соціальних питань Микола Томенко відвідав місто Черкаси, яке святкувало свою 719-ту річницю з дня заснування.

    На урочистих заходах з цієї нагоди Микола Томенко привітав черкащан з Днем Черкас, зауваживши, що це свято недарма відзначається одночасно з Днем Києва. Це є досить символічним, вважає віце-прем'єр, адже Київ як велика європейська столиця одночасно святкує з шевченківською та гетьманською столицею, якою можна назвати Черкащину.

    Після офіційних урочистостей віце-прем'єр-міністр побував на баскетбольному матчі останньої гри сезону вищої ліги, де грали “Черкаські мавпи” (м. Черкаси) та “Азовмаш-2-МДГУ” (м. Маріуполь). В перерві Микола Томенко взяв участь в конкурсі на кидання м'яча з трьохочкової зони та виграв головний приз – магнітолу, яку потім передав до черкаського сирітського будинку.

    Спілкуючись з журналістами після матчу, Микола Томенко зазначив, що наступний рік варто оголосити роком для будівництва спортивної інфраструктури по всій Україні. “У нас немає умов для нормального розвитку спорту. І якщо ми не створимо їх найближчим часом, то спорту високого рівня в нашій країні не буде, - вважає Микола Томенко. - На жаль, Черкаси – одне з багатьох міст, де немає належних умов не лише для проведення змагань, а і для тренування”.

    На думку віце-прем'єра, крім необхідності закласти в бюджеті на наступний рік більше грошей для розвитку спортивної галузі, треба також, щоб міська влада провела інвентаризацію тих місць, які можна віддати інвесторам для зведення в швидкі терміни спортивних споруд.

    “Для мене як віце-прем'єр-міністра з гуманітарних та соціальних питань важливішим є не кількість отриманих медалей на міжнародних спортивних змаганнях, а популяризація здорового способу життя серед молоді та розвиток і підтримка дитячого спорту”, - підсумував Микола Томенко.

    Источник Урядовий Портал

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.