• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд Білорусі розширив перелік лісоматеріалів, експорт яких за межами ЕврАзЕС оподатковується митним митом
    Опубликовано: 2005-05-27 09:40:27
    Уряд Білорусі розширив перелік лісоматеріалів, експорт яких за межами ЕврАзЕС оподатковується митним митом, включивши в нього додатково 15 видів сировинної продукції. Головне завдання такої політики - стимулювання національних лесопереработки і лісохімії, а також підвищення достовірності лісоекспортної статистики.

    Про це пише газета «Союз» (Мінськ). Обсяг переробки власної лісової сировини в Республіці Білорусь за 2004 рік збільшився майже на чверть, в нинішньому році цей показник підвищиться ще на 15 відсотків. Білоруські меблі, меблеві напівфабрикати і лісохімічні товари нині експортуються приблизно в 60 країн, включаючи країни Балтії і СНД.

    За рівнем глибини переробки лісосировини Білорусь сьогодні займає 4-е місце в ЕКС-СРСР (після країн Балтії), а по темпах введення в дію сучасного деревообробного обладнання, переважно національного, - перше місце.

    За рахунок власного виробництва такого обладнання і комплектуючих до нього Білорусь забезпечує свої потреби в таких виробах більш ніж на 65 відсотків - теж максимальний показник в СНД.

    Частка держави в сукупному фінансуванні лісового комплексу країни, включаючи лісоекологічні заходи і лісосмуги в сільському господарстві, стабільно перевищує 70 відсотків.

    У 2004 році підприємства білоруського мінлісгоспу збільшили експорт готових лісотоварів і лісонапівфабрикатів майже на 40 відсотків - до 62 мільйонів доларів. У поточному році, за прогнозами, ці показники підвищаться в середньому на 25 відсотків.

    Источник derevo.info

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.