• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зібрання суддів світу в Україні
    Опубликовано: 2005-05-26 12:33:45
    Вчора, двісті суддів верховних, конституційних і господарських судів з понад 50 країн зібралися в Києві на XIII щорічну Міжнародну конференцію, щоб обговорити нагальні питання і визначити роль судової гілки влади в забезпеченні демократичних виборів. Організатором і спонсором конференції виступив Фонд сім'ї Ферт.

    Протягом останніх 12 років Фонд сім'ї Ферт патронує проведення подібних конференцій. Традиційно головував на міжнародному зібранні Фредерік Ферт, голова Фонду сім'ї Ферт. В роботі конференції взяли участь Голова Верховного Суду України Василь Маляренко, Голова Вищого господарського суду України Дмитро Притика, Голова Конституційного Суду України Микола Селівон.

    На прес-конференції, яка відбулася в Українському Домі, Фредерік Ферт зазначив, що можливо конференція не матиме практичного значення для України. „Це скоріше знакова подія”, - зазначив він і висловив своє задоволення та захоплення постановою ВСУ, яка скасовувала офіційні результати президентських виборів встановлені ЦВК. Його думку продовжив заступник Ганс Крістіан Крюгер: „Це дуже символічно, що дана конференція цього року відбувається саме в Україні, країні, яка нещодавно продемонструвала, що демократія виростає з правосуддя”. Майже кожен виступаючий висловив своє захоплення нещодавніми політичними подіями в Україні та „надзвичайно зваженою” позицією Верховного Суду України при вирішенні політичної кризи. В цілому, учасники прес-конференції уникали прямих відповідей на запитання журналістів, говорили загальними фразами. А ще вони багато жартували.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.