• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Фондові ринки як джерело капіталу
    Опубликовано: 2005-05-26 09:59:17
    Інвестиції в українські підприємства можуть суттєво збільшитись за рахунок виходу їхніх акцій на фондовий ринок. Про це йшлося на вчорашній прес-конференції в Києві серед представників інвестиційних компаній та представників фондового ринку України.

    „Зараз все більше українських підприємств розглядають фондовий ринок як джерело капіталу для їхньої бізнесової діяльності” – заявив Ігор Селецький, директор Першої Фондової Торгової Системи з біржових операцій. В той же час значна частина підприємців, „з огляду на психологію”, надають превагу використанню більш дорогого кредитного ресурсу, ігноруючи ринок акцій. Протягом першого кварталу 2005 року об'єм торгів на ПФТС склав 2,71 млрд. грн., що на 180% більше минулорічного періоду.

    „Зараз найкращий час для інвестицій в Україну”, - зазначив Брайан Бест, керуючий партнер Foyil Securities, компанії, що займається посередництвом у сфері інвестицій. Портфельні інвестори також дуже цікавляться Україною. Протягом першого кварталу 2005 року прямі іноземні інвестиції в Україну зросли на 2,7% до $235 млн., а в цілому за роки незалежності до України надійшло майже $9 млрд. Проте, цей показник є найнижчим серед країн Центральної та Східної Європи.

    Протягом першого кварталу 2005 року два українських підприємства залучили капітал через розміщення акцій на Лондонській біржі. Перше – УкрПродукт – отримало приблизно $6 мільйонів за свій бізнес у галузі продуктів харчування. Друге – Cardinal Resources – отримало $20 млн. за буріння та видобуток нафти та газу в Україні. Обидві первинні публічні пропозиції по розміщенню акцій були признані дуже успішними.

    Доводка ПФТС утворена в 1996 році. ПФТС є найбільшим організатором торгів фондового ринку України і об'єднує 160 найбільш активних інвестиційних компаній і банків. Торгівля включає: корпоративні, урядові та муніципальні облігації, а також акції компаній.

    Обсяг торгівлі ПФТС за перший квартал 2005 року склав:
    - корпоративні облігації 1,64 млрд. грн. (182% рівня аналогічного періоду 2004 року);
    - акції – 0,63 млрд. грн. (124%);
    - муніципальні облігації – 0,06 млрд. грн. (70%);
    - держоблігації – 0,38 млрд. грн. (60%);
    - інші цінні папери – 0,83 млн. грн. (5%).
    В минулому році 280 компаній пройшли лістинг (сукупність процедур по включенню цінних паперів в списки фондової біржі) на ПФТС. В США, наприклад, кількість таких компаній в минулому році становила близько 10 тисяч.
    ElcomartNews

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.