• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко вимагає від уряду скоротити до 7 днів термін реєстрації бізнес-структур
    Опубликовано: 2005-05-25 10:48:59
    Президент України Віктор Ющенко вимагає від виконавчої влади скоротити до 7 днів термін реєстрації бізнес-структур та з 1 липня ввести режим роботи "єдиного вікна" в адміністраціях.

    Як передає «УНІАН», про це він заявив 25 травня, виступаючи на бізнес-форумі "Влада і бізнес – партнери" в Києві.

    Зазначивши, що кілька днів тому він підписав Указ щодо принципів регуляторної політики в Україні, В.Ющенко наголосив, що сьогодні влада ставить за мету "радикально" скоротити контакти підприємців з державними структурами при реєстрації, веденні, а також закритті бізнесової діяльності.

    В цьому контексті Президент повідомив про внесення до парламенту проекту закону "Про дозвільну систему", який передбачає, за його словами, коригування практично всіх нормативних актів, що регулюють діяльність в даній площині.

    "Якщо нам вдасться провести цей закон через парламент, то більше однієї тисячі регуляторних документів вмирає в один день", - сказав, зокрема, В.Ющенко.

    Водночас звертаючись до присутніх керівників виконавчих структур, Президент поставив вимогу внутрішніми розпорядженнями скоротити кількість відомчих актів, необхідних для реєстрації та ведення бізнесу: "Це не моє прохання, це моє розпорядження: за 10 днів кожне відомство, міністерство на стіл Президента повинно покласти рішення про скасування тих регуляторних норм, які передбачені на скасування проектом закону "Про дозвільну систему". Мова йде приблизно про 1200, як правило, відомчих рішень", - сказав він.

    Крім того, зазначивши, що проектом закону про дозвільну систему передбачено скорочення термінів реєстрації нових бізнес-структур до десяти днів, В.Юшенко наголосив, що вважає навіть цей термін занадто великим: "Зараз мені подали варіант, що по часу реєстрація буде 10 днів. Я поправляю цей термін – за тиждень структура має бути зареєстрована", - сказав він.

    Також, посилаючись на те, що проектом закону вартість реєстрації бізнес-структур скорочується вдвічі (сьогодні вона становить близько 56 тис. грн.), В.Ющенко зазначив, що це питання "залишається відкритим".

    "Сьогодні я даю доручення, щоб ми дослідили, що то за платежі, які сьогодні складають 56 тис. грн. за реєстрацію бізнес-структури. Куди ідуть ці кошти? Це відомчі побори, відомчі хабарі", - наголосив він.

    За його словами, навіть якщо вартість реєстрації буде скорочена до 1,5 тис. грн., то він хотів би поцікавиться, кому і за що будуть сплачуватися ці кошти.

    "Я розумію, що є послуги держави, але мені хотілося б знати, хто є такий дорогий?" - наголосив Президент.

    Звертаючись до присутніх керівників обласних державних адміністрацій, а також до керівників регуляторних відомчих структур, В.Ющенко підкреслив, що з 1 липня поточного року в усіх адміністраціях, а з 1 червня поточного року на митницях і кордонах має запрацювати режим "єдиного вікна" оформлення всіх документів.

    "Це дві дати рокові, але ми сказали: хто не відкриє "єдине вікно" - починаючи від керівника митниці – повинен піти у відставку. Ми говорили про принцип "єдиного вікна" і в адміністраціях: адміністрація, яка з 1 липня не ввела принципу "єдиного вікна" - голова обладміністрації повинен піти у відставку", - заявив В.Ющенко.

    "За 10 днів на відомчому рівні, я думаю, ми наведемо шикарний порядок", - сказав В.Ющенко, додавши, що сподівається, водночас, на швидке проходження законопроекту про дозвільну систему через Верховну Раду. "Якби за 2-3 тижні ми його провели, я думаю, що то була б революція для організації і ведення бізнесу в Україні", - зокрема, сказав він, додавши, що він звернеться до Голови ВР Володимира Литвина з проханням якомога швидше розглянути і ухвалити цей закон, принаймні, на поточній парламентській сесії.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.