• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Банди незаконних лісорубів нищать ліси в центрі Європи
    Опубликовано: 2005-05-25 09:57:32
    Лісистість республіки Боснія складає 43%. Під час громадянської війни 1992–95 рр. ліси були місцем бойових дій, а також притулком для різного роду банд. Місцеве населення активно вирубало ліс на дрова. Нині лісозаготівлі є основним джерелом доходів на території республіки Боснія. Проте лісовий сектор країни значною мірою контролюється неформальними структурами, які тісно співпрацюють з корумпованими органами офіційної влади.

    У 2004 році тільки офіційно було зареєстровано 4000 випадків незаконної лісозаготівлі. За оцінками експертів, ухилення від податків і корупція, пов'язані з роботою лісового сектора Боснії, коштують економіці країни 100 млн. доларів щорічних втрат.

    Ситуація ускладнюється і тим, що в країні існує дві слабо взаємодіючі один з одним системи державного управління і контролю: одна — мусульмано-хорватська, інша — сербська. Велика частина незаконно заготовленої деревини йде за кордон — до Італії і Сербії.

    У останні місяці миротворчі сили Євросоюзу стали активніше наводити лад в лісовому секторі Боснії. Було розпочато патрулювання лісів країни за допомогою військових вертольотів. Виставлені на дорогах контрольно-пропускні пункти миротворчих сил перевіряють перевезення лісових вантажів. Попутно всі ці заходи слугують вирішенню іншого завдання. В угруповання нелегальних лісозаготівельників часто входять люди, що розшукуються за злочини, вчинені під час громадянської війни (або ж угроповання надає їм притулок).

    Європейські миротворці стверджують, що їм вдалося істотно понизити активність нелегальних лісозаготівельників на території Боснії.

    Источник derevo.info

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.