• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Перший аукціон з продажу лісосировини
    Опубликовано: 2005-05-25 14:17:59
    Продаж лісосировини з аукціону запроваджується у зв'язку з тим, що в області з'явилась нова структура — об'єднання роботодавців деревопереробної галузі, яке очолює Олег Бойко. Виникла потреба в тому, за словами начальника управління лісового господарства Богдана Колісника, щоб представники комерційних фірм зустрілися з директорами держлісгоспів і налагодили прозорість доступу до лісосировини.

    — Я хочу, щоб були зняті всі пересуди, — сказав Богдан Колісник. — Зокрема, з приводу того, що у Львівську область вивозиться деревина, а комерційним структурам Волині її не вистачає. Може, хтось з директорів лісгоспів на місці і відчув себе князьком, то це потрібно викорінювати. Курс на збільшення робочих місць, взятий Президентом України, зобов'язує нас дати можливість працювати новим деревообробним структурам.

    А підтвердженням тому, що деревини вистачає, є такі цифри: державні підприємства, тобто переробники держлісгоспів беруть 220 тисяч кубічних метрів деревини, її ж ресурс в області — 600 тисяч кубів. І на аукціонах має визначатись, хто, скільки і які породи купує. Звичайно ж, за принципом, хто більше заплатить.

    Першу покупку зробив співвласник луцької фірми «Цунамі» Руслан Деречинський. Стартову ціну пиловника дуба першого сорту — 1300 гривень за кубічний метр — він довів до 1650 гривень (за основу стартових цін брались офіційно прийняті ціни в Україні).

    Пан Руслан в інтерв'ю журналістам сказав, що фірма, яку він представляє, вже третій рік бере участь в торгах, які запроваджені в окремих областях України, — всі лісові ресурси, що користуються попитом, продаються якраз через аукціони. А «Цунамі» цікавить лише елітна сировина...

    На торги було виставлено загалом 39880 кубічних метрів лісосировини, в тому числі пиловника дуба — 4410 кубів. Продано 2970 кубів, зокрема, пиловника дубового — 1100. Всього реалізовано продукції на суму понад мільйон гривень. Як для першого аукціону, то, на думку лісівників, непогано.

    До речі, навіть аукціон не зніме на Волині проблеми, пов'язаної з особливим попитом на елітну деревну сировину. Тобто на найкращий дуб. Адже такі дуби ростуть в Цуманських лісах — на заповідній території, де в майбутньому планується створити національний парк.

    Источник Научно-информационный центр лесоуправления

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.