• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Внаслідок пожеж на Дніпропетровщині знищено 16 гектарів верхового лісу
    Опубликовано: 2005-05-25 16:33:18
    Днями від керівництва Дніпропетровського обласного управління лісового господарства надійшло повідомлення про пожежу в Дніпровсько-Орільському заповіднику поблизу села Кіровське.

    Коли на місце події терміново прибули бійці та пожежно-рятувальна техніка, ситуація була складною. Кілька днів в області тримається спекотна, проте вітряна погода. Вітер роздув вогонь на значну площу, горіла не тільки низова підстилка, а й верховий ліс.

    До ліквідації пожежі було залучено майже 60 бійців особового складу МНС Дніпропетровщини, 10 одиниць техніки територіальних рятувальних підрозділів, що стали проти вогню спільно з працівниками “Дніпропетровськлісгоспу”. Першочерговим завданням було локалізувати пожежу, припинити її поширення.

    За попередніми даними, до біди в лісі призвела необережність з вогнем відпочиваючих або ж виникло самозагоряння трави внаслідок фокусування сонячних променів через викинуту склотару. Орієнтовано пожежею знищено 15 гектарів верхового лісу та 31 гектар низової підстилки.

    Наразі є вже кілька нових повідомлень про виникнення нових осередків загоряння на території заповідника. Бійців та техніку МНС знову піднято за тривогою.

    Станом на 6 годину 25 травня верхова пожежа ліквідована. В цілому, пожежа локалізована. Вогнем знищено 35 гектарів низового та понад 16 гектарів верхового лісу. До ліквідації пожежі залучено 83 чоловіки та 17 одиниць техніки підрозділів МНС та сил лісового господарства. Причина виникнення пожежі встановлюється, збитки уточнюються.

    Инф. Урядовий портал

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.