• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В'ячеслав КИРИЛЕНКО розповів Послу Великої Британії про пріоритети роботи Мінпраці
    Опубликовано: 2005-05-24 19:54:59
    23 березня міністр праці та соціальної політики В'ячеслав КИРИЛЕНКО зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії Робертом БРІНКЛІ. Також у зустрічі взяли участь заступник міністра праці Микола ПАСЬКО, керівник програми DFID в Україні Джон Вінсент СТАППЕЛ та ін.

    Під час зустрічі В'ячеслав КИРИЛЕНКО розповів про пріоритетні напрямки роботи Мінпраці. „По-перше, це встановлення розміру мінімальної заробітної плати на рівні мінімальної пенсії (з 1 вересня ці цифри зрівняються), але ми повинні закласти випереджаючий ріст показників мінімальної зарплати щодо мінімальної пенсії. Міністерство праці, Міністерство фінансів, Міністерство економіки спільно працюють над цим завданням. Одна з головних проблем у реалізації цього завдання – виведення зарплат із тіні”, - повідомив міністр.

    По-друге, за словами міністра, ведеться робота щодо запровадження єдиного соціального внеску. „Створено робочу групу за участю представників уряду, профспілок та роботодавців, яка працює над запровадженням єдиного соціального внеску. Його запровадження дозволить, серед іншого, скоротити адміністративні видатки, звітність, кількість контролерів та сприятиме розвитку підприємництва”, - підкреслив міністр праці.

    По-третє, міністр повідомив, що відповідно до Указу Президента України від 20 квітня 2005 року на Міністерство праці та соціальної політики покладена спрямовуюча та координуюча функції щодо роботи Пенсійного фонду України. „Мінпраці почало уважно дивитися за надходженнями і видатками Пенсійного фонду, оскільки дуже великою проблемою залишається його дефіцитність, яка покривається із Державного бюджету”, - зазначив міністр праці.

    Також В'ячеслав КИРИЛЕНКО та Роберт БРІНКЛІ обговорили співпрацю між Міністерством праці та Міністерством Великої Британії у справах міжнародного розвитку щодо надання технічної допомоги на підтримку основної фази проекту „Український фонд соціальних інвестицій” (2004-2008) в Україні.

    Источник Міністерство праці та соціальної політики України

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.