• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Затверджено Зміни до Положення про порядок нарахування, сплати і подання розрахунку акцизного збору
    Опубликовано: 2005-05-18 15:26:06
    Набув чинності, зареєстрований 6 травня 2005 року за №475/10755 в Міністерстві юстиції України наказ ДПА України від 19.04.2005 №144 “Про затвердження Змін до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору”.

    Зміни до Положення внесено відповідно до вимог Закону України від 25.03.2005 №2505-ІУ “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2004 рік” та деяких інших законодавчих актів України”.

    Зокрема, положення доповнено порядком обчислення акцизного збору за ставками у відсотках до обороту з ціни реалізації та комбіновано, тобто за ставками у відсотках до обороту з ціни реалізації, але не менше установленої твердої суми з одиниці реалізованого товару (продукції) для підакцизних товарів, на які чинним законодавством України встановлено такі ставки. У Положенні також викладено новий порядок нарахування акцизного збору за ставками у відсотках до обороту з реалізації за максимальними роздрібними цінами та наведені конкретні приклади обчислення акцизного збору на сигарети і бензин.

    Цим наказом затверджено також форму звітності - “Розшифровка оподатковуваних оборотів, обчислених за цінами реалізації”, яка надаватиметься платниками збору до податкових органів разом з “Розрахунком акцизного збору”.

    З наказом ДПА України від 19.04.2005 №144 можна ознайомитись на сайті ДПА України (www.sta.gov.ua). Він також буде опублікований у виданнях “Вісник податкової служби України” та “Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ”.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.