• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Програма підтримки житлового будівництва на селі
    Опубликовано: 2005-05-06 09:17:57
    Уряд збирається розвивати програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім". Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України, голова Міжвідомчої координаційної комісії з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Анатолій Кінах.

    Як передає «УНІАН», за його словами, в держбюджеті на 2005 рік на цю програму передбачено 31 млн. грн. "Ця цифра не остаточна. З другого півріччя, з урахуванням реального розвитку економіки, виконання дохідної частини бюджету, переглянемо це питання і… цю цифру фінансування будемо збільшувати", - сказав він.

    Крім того, для реалізації програми будуть залучатися ресурси місцевих органів влади.

    А. Кінах наголосив, що програма "Власний дім" передбачає довгострокове кредитування будівництва житла на селі. При цьому сім'я, де троє і більше дітей, має можливість отримати довгостроковий кредит мінімум на 10-15 років без сплати процентів за користування кредитом. Для інших сільських жителів процентна ставка становить 3% річних.

    "Це стимул для людини працювати, шукати роботу, щоб швидше повернути кредит. Більше того, як показує практика, повернення кредитних ресурсів становить 96-97%. Це дуже хороший результат", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

    На його думку, така програма позитивно вплине на демографічну ситуацію на селі, оскільки на сьогодні близько 60% сільського працездатного населення - люди старші 50 років.

    Довідка: Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" реалізовується в Україні з 1998 року.

    Кредити для будівництва, добудови житла та газифікації садиб мають право отримати всі громадяни, що проживають на селі.

    За 1998-2004 роки пільгові кредити під 3% річних отримали понад 19 тис. сільських сімей на загальну суму 130 млн. грн., в тому числі, з держбюджету - 70,3 млн. грн., місцевих бюджетів і нетрадиційних джерел фінансування - 59,7 млн. грн.

    За цією програмою введено в експлуатацію житлових будинків і газифіковано садиб - 17,8 тис.

    На 1 січня 2005 р. кредити надані тільки 7% сільських сімей від загальної кількості бажаючих (250 тис.) побудувати або газифікувати садибу за програмою "Власний дім".

    Найефективніше працюють над впровадженням регіональних програм "Власний дім" Вінницька, Запорізька, Луганська, Рівненська, Сумська, Одеська, Херсонська, Харківська і Чернігівська області. Не впроваджується програма в Дніпропетровській, Львівській, Черкаській і Чернівецькій областях.

    Анатолій Кінах призначений головою Міжвідомчої координаційної комісії з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі 30 березня 2005 р.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.