• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ПРЕС-РЕЛІЗ про найбільш резонансні злочини та події на 19.01.2006 р.
    Опубликовано: 2006-01-19 15:49:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 502 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 508 (60,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 73 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 502 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 508 (60,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 73 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 гвинтівки, 5 обрізів мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 745 набоїв, 1 кг вибухівки.

    затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 гвинтівки, 5 обрізів мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 745 набоїв, 1 кг вибухівки.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 219 осіб. У них вилучено більше 29,1 кг наркотиків.

    затримано 219 осіб. У них вилучено більше 29,1 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 511 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1 511 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 39 осіб.

    заарештовано 39 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 316 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 79 – у сфері службової діяльності, у тому числі 32 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 20 осіб загинули та 100 - травмовано.

    зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 20 осіб загинули та 100 - травмовано.

    У Покровському районі Дніпропетровської області наприкінці вересня минулого року в своєму будинку у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 76-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 38-річного та 19-річного місцевих жителів (обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони вранці 26 вересня, з метою пограбування, проникли до приватного будинку й заподіяли господарці смертельні тілесні ушкодження.

    наприкінці вересня минулого року в своєму будинку у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 76-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 38-річного та 19-річного місцевих жителів (обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони вранці 26 вересня, з метою пограбування, проникли до приватного будинку й заподіяли господарці смертельні тілесні ушкодження.

    В Одесі у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він 10 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання 23-річної безробітної з метою пограбування заподіяв жінці смертельні тілесні ушкодження й викрав два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

    у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він 10 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання 23-річної безробітної з метою пограбування заподіяв жінці смертельні тілесні ушкодження й викрав два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

    На Київщині міліцією викрито жителя Києво-Святошинського району, жителя Запорізької області та жительку Дніпропетровської області, які в листопаді 2004 року вивезли до Турецької Республіки 21-річну жительку Вінницької області та продали її сутенеру. Потерпілу повернуто на батьківщину.

    міліцією викрито жителя Києво-Святошинського району, жителя Запорізької області та жительку Дніпропетровської області, які в листопаді 2004 року вивезли до Турецької Республіки 21-річну жительку Вінницької області та продали її сутенеру. Потерпілу повернуто на батьківщину.

    У місті Цюрупинську Херсонської області затримано 31-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 1 кілограм вибухівки.

    затримано 31-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 1 кілограм вибухівки.

    У Донецьку затримано 31-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 90 грамів амфетаміну.

    затримано 31-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 90 грамів амфетаміну.

    У Бродівському районі Львівської області затримано 35-річного раніше судимого громадянина, за місцем проживання якого вилучено 13,4 кілограма макової соломки та 8,3 кілограма марихуани.

    затримано 35-річного раніше судимого громадянина, за місцем проживання якого вилучено 13,4 кілограма макової соломки та 8,3 кілограма марихуани.

    Кредитна афера вартістю 1 300 000 гривень

    На Київщині викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства (підприємства з виробництва комбікормів), які з метою незаконного отримання в комерційному банку кредиту на суму 1,3 млн. грн. для нібито поповнення обігових коштів товариства надали неправдиву інформацію про наявність заставного майна (зерносушильний комплекс, пересувний транспортер). Фактично грошові кошти було перераховано на розрахунковий рахунок товариства з обмеженою відповідальністю, одним із засновників та керівників якого є голова правління згаданого ТОВ, за ніби-то придбане обладнання сушильного комплексу. Таким чином зазначеному акціонерному товариству завдано матеріальних збитків на суму 1,3 млн. гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.222 КК України (зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення і шахрайство з фінансовими ресурсами).

    викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства (підприємства з виробництва комбікормів), які з метою незаконного отримання в комерційному банку кредиту на суму 1,3 млн. грн. для нібито поповнення обігових коштів товариства надали неправдиву інформацію про наявність заставного майна (зерносушильний комплекс, пересувний транспортер). Фактично грошові кошти було перераховано на розрахунковий рахунок товариства з обмеженою відповідальністю, одним із засновників та керівників якого є голова правління згаданого ТОВ, за ніби-то придбане обладнання сушильного комплексу. Таким чином зазначеному акціонерному товариству завдано матеріальних збитків на суму 1,3 млн. гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.222 КК України (зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення і шахрайство з фінансовими ресурсами).

    Незаконно видобували торф

    На Львівщині міліцією викрито посадових осіб комунального підприємства, які протягом 2001-2005 років без отримання відповідної ліцензії незаконно видобували торф й отримали прибуток на суму понад 2,1 млн. гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202 та ч.1 ст.240 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю й порушення правил охорони надр).

    міліцією викрито посадових осіб комунального підприємства, які протягом 2001-2005 років без отримання відповідної ліцензії незаконно видобували торф й отримали прибуток на суму понад 2,1 млн. гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202 та ч.1 ст.240 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю й порушення правил охорони надр).

    30 мільйонів державних коштів „уступили” комерційним структурам

    У Луганську міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в січні минулого року уклали договір з державним підприємством про уступку вимоги щодо виконання зобов’язань по сплаті грошових коштів за відвантажене вугілля відкритому акціонерному товариству на суму 30,1 млн. грн. Надалі згадані посадовці шляхом шахрайства та підробки документів уклали додаткову угоду, здійснивши переуступку права вимоги на користь третьої особи – ще одного товариства з обмеженою відповідальністю. При цьому заборгованість згаданого ВАТ була стягнена в повному обсязі та на підставі фіктивних угод переуступки боргу перерахована на розрахункові рахунки різних комерційних фірм, які ніколи не мали господарських взаємовідносин з двома першими підприємствами. Таким чином державному підприємству завдано збитків на суму понад 29,4 млн. гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в січні минулого року уклали договір з державним підприємством про уступку вимоги щодо виконання зобов’язань по сплаті грошових коштів за відвантажене вугілля відкритому акціонерному товариству на суму 30,1 млн. грн. Надалі згадані посадовці шляхом шахрайства та підробки документів уклали додаткову угоду, здійснивши переуступку права вимоги на користь третьої особи – ще одного товариства з обмеженою відповідальністю. При цьому заборгованість згаданого ВАТ була стягнена в повному обсязі та на підставі фіктивних угод переуступки боргу перерахована на розрахункові рахунки різних комерційних фірм, які ніколи не мали господарських взаємовідносин з двома першими підприємствами. Таким чином державному підприємству завдано збитків на суму понад 29,4 млн. гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    У Луганську міліцією викрито посадову особу обласної споживчої спілки, яка вимагала і отримала 1,5 тис. грн.. хабара від директора приватного підприємства за підписання договору на оренду приміщень цеху, який належить одному з районних відділень зазначеної спілки. Прокуратурою Жовтневого району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    міліцією викрито посадову особу обласної споживчої спілки, яка вимагала і отримала 1,5 тис. грн.. хабара від директора приватного підприємства за підписання договору на оренду приміщень цеху, який належить одному з районних відділень зазначеної спілки. Прокуратурою Жовтневого району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    На Луганщині міліцією викрито посадовця одного з районних підрозділів Державного департаменту України з питань виконання покарань, який вимагав і отримав 500 грн. хабара від умовно засудженої з відстрочкою виконання вироку за послаблення режиму контролю відносно неї. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    міліцією викрито посадовця одного з районних підрозділів Державного департаменту України з питань виконання покарань, який вимагав і отримав 500 грн. хабара від умовно засудженої з відстрочкою виконання вироку за послаблення режиму контролю відносно неї. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Сума незаконно відшкодованого ПДВ сягнула 4,1 млн. грн.

    У Харкові міліцією викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2003 році внаслідок проведення фіктивних безтоварних операцій незаконно отримав відшкодування ПДВ з державного бюджету на загальну суму понад 4,1 млн. гривень. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    міліцією викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2003 році внаслідок проведення фіктивних безтоварних операцій незаконно отримав відшкодування ПДВ з державного бюджету на загальну суму понад 4,1 млн. гривень. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.