• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд дозволив експортувати кам'яне вугілля та інші види твердого палива
    Опубликовано: 2024-06-03 15:00:46

    30 травня під час засідання Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку квот на експорт товарів, що підлягає ліцензуванню у 2024 році. Зокрема, скасовано нульову квоту (заборону) на експорт вугілля, антрациту, брикетів, котунів та аналогічних видів твердого палива.

    Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

    Це рішення було прийняте з метою забезпечення роботи державних вугледобувних підприємств та надання їм можливості реалізовувати видобуте енергетичне вугілля на експорт.

    Раніше квота на експорт вугільної продукції була встановлена на рівні 0 тонн, що фактично унеможливлювало будь-які поставки вугілля за кордон українськими виробниками.

    Нова квота в 1,153 мільйона тонн дозволить державним шахтам та збагачувальним фабрикам розвантажити накопичені за час війни запаси готової продукції шляхом експортних поставок.

    Відкриття експортного каналу збуту вугілля сприятиме належному фінансуванню роботи вугледобувної галузі та підвищенню ефективності використання виробничих потужностей підприємств вугільної промисловості України.

    Додамо, що Україна зупинила експорт вугілля в червні 2022 року заради захисту енергосектора в умовах воєнної агресії Росії і завдяки цьому змогла пройти зиму 2022-2023 без імпорту викопного палива. Перед опалювальним сезоном на складах у країні було 2 млн тонн вугілля, до кінця – 1,2 млн тонн, зазначав міністр енергетики Герман Галущенко.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.