• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іван Стойко: Енергія та ідеали Майдану - це те, що продовжує живити керівництво держави
    Опубликовано: 2006-01-31 11:12:00

    Про суспільно-політичну ситуацію в області та державі, головні завдання влади на наступний рік та підсумки роботи господарського комплексу області за 2005 рік йшла мова на прес-конференції голови Тернопільської обласної державної адміністрації Івана Стойка.

    Характеризуючи ситуацію в державі, голова ТОДА зокрема зазначив, що енергія та ідеали Майдану — це те, що продовжує живити керівництво держави.

    “Треба твердо усвідомити: більшість економічних проблем Україна успадкувала від попередньої влади, представники якої спрямовували отримані кошти не на підвищення добробуту народу, не на розвиток економіки, а на особисте збагачення та на маніпуляції з виборами. Міф про фантастичне зростання ВВП за часів минулої влади виявився значною мірою результатом банальних приписок” – наголосив Іван Стойко.

    Сьогодні, на думку голови ТОДА, Україною досягнуто дуже багато і у внутрішній, і у зовнішній політиці держави: “ Україна вже не упосліджена, периферійна держава, а країна, з якою рахуються. Свідченням цьому є закордонні візити Президента України і ставлення світової еліти до нашої держави. Ми сьогодні радіємо, що Україна є державою з ринковою економікою. Ми бачимо, що країна чітко визначила свій вектор руху до СОТ та європейськог8о співтовариства” .

    Говорячи про здобутки нової влади голова обласної державної адміністрації зазначив, що, у 2005 році вдалось досягнути позитивних результатів у промисловому виробництві краю. Так, якщо у січні–лютому 2005 року відставання обсягів промислового виробництва від минулорічних становило 31%, за І півріччя - 12%, то за 2005 рік збільшено обсяг промислового виробництва на 9% і виготовлено продукції на 1,9 млрд.грн.

    Намітились позитивні тенденції і в агропромисловому виробництві краю. Так у 2005 році всіма категоріями господарств вироблено 1045 тис.тонн зерна (в заліковій вазі), що більше минулого року на 10 тис.тонн, 1481 тис.тонн цукрових буряків - на 202 тис.тонн або 16% більше, ніж у 2004 році.

    Під врожай 2006 року посіяно озимих на зерно і зелений корм 157 тис.га, з них на зерно – 153 тис.га, що становить 105% до прогнозу. Значно розширено площі посіву ріпаку: посіяно 26 тис.га, що на 8 тис.га більше попереднього року. Крім того, передбачається значно збільшити площі посіву ярого ріпаку.

    Облдержадміністрацією особлива увага приділяється освоєнню необроблюваних земель. В 2005 році залучено до обробітку 40 тис.га, на яких уже посіяно під врожай 2006 року 17 тис.га озимих культур.

    З метою спрощення процедури започаткування підприємницької діяльності з 1 липня 2005 року в усіх 17 районах та м.Тернополі почали працювати єдині реєстраційні центри. Протягом минулого року державними реєстраторами області проведено близько 24 тис. реєстраційних дій, в тому числі зареєстровано 518 малих підприємств та 6,6 тис. фізичних осіб-підприємців, а з часу створення єдиних реєстраційних центрів проведено майже 13 тис. реєстраційних дій, в тому числі зареєстровано 287 малих підприємств та 3,4 тис. фізичних осіб-підприємців.
    До Зведеного бюджету України за 2005 рік в області мобілізовано 645,6 млн. грн., планове завдання виконано на 100,5%. До місцевих бюджетів області станом на 1 січня 2006 року надійшло 266 млн.грн. або на 29% більше, ніж у 2004 році.

    У листопаді 2005 року середня заробітна плата по області становила 637 грн. і зросла порівняно з січневою на 222 грн. або на 53,5%.

    Протягом 2005 року в області створено 28,5 тис. робочих місць, що становить 102% річного завдання.
    За 2005 рік службами зайнятості області працевлаштовано 35 тис. громадян або на 15% більше, ніж за попередній рік. Чисельність безробітних громадян на 1 січня 2006 року становила 42,6 тис. чол. і зменшилась за рік на 11,4%.

    На думку голови обласної державної адміністрації, одним з найважливіших завдань обласної влади є досягти стабілізації в економіці Тернопільщини та не допустити зменшення позитивних показників.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.