• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У МВФ підрахували, скільки газу Україна планує імпортувати в опалювальний сезон
    Опубликовано: 2024-10-22 11:42:48

    Україна планує імпортувати додаткові 2-3 мільярди кубометрів газу для внутрішнього споживання під час опалювального сезону 2024/25 року.

    Про це йдеться у меморандумі МВФ.

    Обмежене внутрішнє споживання та зростання внутрішнього видобутку протягом минулого сезону дозволило зменшити потребу в імпорті, однак, для забезпечення стабільної енергетичної ситуації в наступному сезоні планується закупівля додаткових обсягів.

    Окрім цього, частина імпортованого газу може зберігатися на території України нерезидентами для подальшого використання країнами ЄС. "Нафтогаз" вже отримав підтримку від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), а також від двосторонніх донорів для фінансування закупівлі цього газу.

    У разі виникнення дефіциту ліквідності, Україна проведе оцінку компенсації ПСО (покладання спеціальних обов'язків) у 2025 році на основі фактичних витрат "Нафтогазу", що будуть перевірені Держаудитслужбою та іншими органами. Остаточні розрахунки щодо цього мають бути завершені до кінця серпня 2025 року.

    Також очікується, що потенційний тиск на державні фінанси, пов'язаний із витратами на імпорт газу та компенсації ПСО, буде враховано шляхом коригування цільових показників фіскального балансу.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.