• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Полтавщині викрили ще один конвертаційний центр
    Опубликовано: 2006-02-23 17:13:00

    Співробітники податкової міліції ДПА у Полтавської області викрили чергову схему мінімізації податкових зобов’язань, пов’язану з проведенням безтоварних операцій та подальшим відмиванням коштів.

    До складу тіньового конгломерату, що спеціалізувався на наданні цих “специфічних” послуг, входили дві спеціально створені “транзитні” фірми та низка приватних підприємців кременчуцького регіону, розрахункові рахунки яких використовувались для легалізації коштів сумнівного походження шляхом переведення їх в готівку.

    Організували нелегальне утворення дві місцеві бізнес-леді, одна з яких вже раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за порушення податкового законодавства. Намагаючись зайвий раз не потрапляти в поле зору контролюючих органів, вони діяли своєрідним сімейним тандемом, згуртувавши навколо себе тільки родичів та близьких друзів. Так, роль директора та головного бухгалтера першого з вищенаведених “буферних” підприємств виконував чоловік однієї з організаторок, іншим – керувала її невістка. До речі, в якості юридичної адреси цим СПД також слугувала власна квартира підприємливої жінки.

    Втім, такі “побутові незручності” аж ніяк не завадили спритницям орудувати мільйонами. За результатами попередньої перевірки, протягом кількох років діяльності угрупування через банківські рахунки цих підприємств пройшло кілька десятків мільйонів гривень. Хоча загальне податкове навантаження, яке відображалося в документах офіційної звітності, складало менше однієї десятої відсотка. На сьогодні податківці мають всі підстави стверджувати про факти незаконної конвертації та спрямування в тіньовий обіг через банківський рахунок лише одного з цих підприємств більше одного мільйона гривень.

    Як з’ясувалося, особливою “популярністю” у реально існуючих замовників “конвертування” користувалися транспортні послуги з перевезення різноманітних вантажів. Так, не маючи не лише автотранспорту, але й навіть відповідної ліцензії на право проведення такої господарської діяльності, “конвертатори” менше ніж за два роки отримали неоподаткований прибуток щонайменше в кілька мільйонів гривень.

    Встановлені також інші факти приховування легальними підприємствами реальних доходів, що дозволяло тіньовим посередникам

    "ДПАУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.