• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Почти половина преступников, связанных с наркотиками — молодежь в возрасте до 29 лет
    Опубликовано: 2006-04-19 15:23:00

    Київ, 19 квітня 2006 року. За останні п’ять років на території держави спостерігається тенденція збільшення наркоспоживачів. Станом на 1 квітня 2006 року на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів перебуває близько 160 тисяч осіб, що становить 34 споживача на кожні 10 тис. населення. Про це повідомив на прес-конференції сьогодні начальник Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Микола Андрєєв.
    За його словами, найбільш ураженими наркоманією є Дніпропетровська (19,7 тис. осіб), Донецька (18,5 тис. осіб), Луганська (16,8 тис. осіб), Запорізька (7,8 тис. осіб) області, Автономна Республіка Крим (8,9 тис. осіб) та м. Київ (9,8 тис. осіб).

    - За соціальним станом серед наркоманів майже 75% - безробітні, 3% - учні шкіл та студенти, - зазначив Микола Андрєєв. - На сьогодні кожен четвертий наркоман – житель сільської місцевості. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року. Серед осіб, які перебувають на обліку кожна п’ята – жінка. Майже половина із затриманих за злочини, пов’язані з наркотиками - молодь у віці від 18 до 29 років.

    Крім руйнівного впливу на здоров’я людей наркотики впливають на загальну криміногенну ситуацію в державі. Лише цього року наркоманами та особами, які перебували у стані наркотичного сп’яніння, скоєно майже 4 тисячі злочинів корисливо-насильницької спрямованості, серед яких - 13 вбивств та замахів на вбивство, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкодження, 49 розбійних нападів, 127 грабежів, 593 крадіжки. Органами внутрішніх справ з початку року задокументовано майже 18 тисяч злочинів, пов’язаних з наркотиками. Зафіксовано 73 факти використання коштів, отриманих від наркобізнесу, для продовження злочинної діяльності. Припинено діяльність 14 організованих злочинних угрупувань наркоділків та 315 - осередків виготовлення наркотиків. Ліквідовано 94 міжрегіональні та 43 міжнародні контрабандні канали, 79 підпільних нарколабоаторій. Притягнуто до кримінальної відповідальності за збут наркотиків 1 900 осіб.

    -         Особливе занепокоєння викликає проникнення наркотиків до молодіжного середовища, - продовжив Микола Андрєєв. - З метою мінімізації цих негативних явищ у ході операцій «Генофонд» проводиться відпрацювання навчальних та розважальних закладів, а також місць проведення дозвілля громадян. Тільки впродовж лютого та березня цього року у зазначених закладах було вилучено 50 кілограмів наркотичних засобів. За цими фактами порушено більше тисячі кримінальних справ. Власникам розважальних закладів було винесено 116 попереджень про неналежний контроль з їх боку за дотриманням законодавства з протидії незаконному вживанню й розповсюдженню наркотичних засобів та психотропних речовин.

    -         - Але все це - лише статистика, яка дозволяє нам бачити більш-менш реальний стан цієї проблеми, - зазначив начальник ДБНОН. – Однак поки кожен з нас буде поважати себе – проблеми розповсюдження наркосировини не уникнути.

    -         Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.