• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гриценко ознайомить Ющенко з ходом ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 275 артилерійській базі
    Опубликовано: 2005-10-11 12:16:00
    11 жовтня в Запорізькій області прибуватиме Президент України Віктор Ющенко. Під час робочої поїздки його супроводжуватиме Міністр оборони України Анатолій Гриценко. Планується, що під час роботи в Мелітопольському районі Президент України побуває на 275 артилерійській базі ракет і боєприпасів (АБРБ), де в липні цього року сталася пожежа. Міністр оборони України Анатолій Гриценко доповість главі держави про хід ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та заходи, які вживаються керівництвом військового відомства для забезпечення безпеки баз, складів та арсеналів. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба МО України.
     
    Довідка: 275 АБРБ дислокується в Мелітопольському районі Запорізької області.Відстань до Мелітополя - 25 км., до Запоріжжя -100 км. Загальна площа бази - 233 га, Довжина периметру - 10.4 км
    23 липня 2005 року приблизно о 16 годині 20 хвилин на технічній території 275 артилерійської бази ракет та боєприпасів стався вибух. ( Перша пожежа на базі трапилася 6 травня 2004 р. в 12.40) За висновками експертів причиною пожежі стало самозапалення димової міни внаслідок впливу високої температури навколишнього середовища, що в свою чергу призвело до детонації боєприпасів.
     
     Основна маса боєприпасів детонувала на технічній території, за винятком близько 20 реактивних боєприпасів, які перелетіли за межі території бази.Для ліквідації наслідків було створено 8 груп розмінування від військ Південного оперативного командування, якими були перевірені та очищені від вибухонебезпечних предметів периметр бази, рокадні та фронтальні шляхи. Силами підрозділів МНС була проведена розчистка території за межами 275 абрб.
     
    Після пожежі 23 липня 2005 року на 275 абрб було перевірено та зачищено 1 кілометрову зону навколо технічної території бази, а також додатково проведено перевірку периметру охоронної території довжиною 8,3 км. та шириною 40 м.;
     
    Станом на 11 жовтня 2005 року адміністративно-господарча територія частини та прилягаючі до неї території очищені від вибухонебезпечних предметів, очищення потребує технічна територія бази загальною площею 158 га. на якій за прогнозами фахівців залишилось близько 36,5 тисяч тонн боєприпасів.
     
    На даний час силами підрозділів Міністерства оборони України розгорнута робота по забезпеченню твердим покриттям шляхів на технічній території частини, шляхом встановлення на них аеродромних плит.
     
    ELCOMART Политика
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.