• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Жванія:"Як міністрові можна прожити без додаткових доходів?”
    Опубликовано: 2005-10-12 11:52:00
    Давид Жванія обіцяє судитися з Борисом Березовським, якщо той буде і далі приписувати українського екс-міністра до платіжок нібито фінансування виборів Віктора Ющенко.
    "Яке я маю відношення до його (Березовського) платіжок? Ніякого. Нуль! А якщо він буде продовжувати так діяти, то я подам до суду, тому що це наклеп", - сказав Жванія "Українській правді".
     
    Як відомо, у вівторок були оприлюднені показання Березовського слідчою комісією Верховної Ради, де російський екс-олігарх заявив, що Жванія приїжджав до нього в Лондон із проханням фінансувати "демократичні інститути" в Україні. Він навіть нібито вказав конкретні офшорні фірми для перерахування грошей.
     
    Жванія підтвердив, що зустрічався з Березовським. "Може, ну, не сім разів, як говорить він – кілька разів, я не рахував", - сказав Жванія. "Але я не маю стосунку ні до компаній, ні до рахунків", - додав він.
     
    "Ми обговорювали все що завгодно, довгі розмови ні про що і про усе: що відбувається в Україні, як буде на виборах...", - додав Жванія. "Я спілкувався із сотнею людей, але вони ж не говорять, що фінансували вибори".
     
    На думку Жванії, ці висловлення Березовського пояснюються його бажанням стати політиком.
     
    "Березовському все рівно, що він говорить! Це говорить, що він дуже хоче стати політиком, але їм не стане. Я теж можу розповісти, що пропонувалося під час різних розмов – але не буду, тому що я відбувся як політик, а не як шоу-мен", - сказав Жванія.
     
    За словами Жванії, усе було навпаки в порівнянні з тим, що розповідав Березовський. "Не я попросив Патаркацишвілі (соратник Березовського) організувати зустріч, а Патаркацишвілі перший запропонував зустрітися з ним", - додав він.
     
    Жванія сказав, що до 2003 року, коли ця зустріч відбулася, він не був знайом з Березовським.
     
    Говорячи про своє політичне майбутнє, Жванія сказав, що хоче повернутися в уряд після виборів 2006 року на посаду в економічному блоці.
     
    "Мені це ближче, хоча я відбувся й у Міністерстві з надзвичайних ситуацій", - сказав Жванія.
     
    Своє звільнення він пояснив наслідком боротьби за "відділення влади від бізнесу".
    "Суспільство, включаючи журналістів, вважало, що у владі замість людей багатих і успішних треба одержати професійних хабарників", - сказав Жванія.
     
    "Як міністрові можна прожити без додаткових доходів на цю зарплату і хоча б два рази відвідати ресторан?", - відзначив Жванія.
     
    Експрес.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.