• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров: "Зараз в економіці відбувається якийсь броунівський рух"
    Опубликовано: 2005-10-12 15:55:00
    Статистичні дані за дев’ять місяців свідчать про початок стабілізаційних процесів у вітчизняній економіці. Про це заявив, відкриваючи засідання Уряду, Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров. Офіційно ці дані будуть оприлюднені завтра, але деякі висновки можна робити вже зараз, - зазначив Прем’єр.
     
    За його словами, зараз в економіці ще, можна сказати, відбувається якийсь броунівський рух, але чіткі повідомлення дають можливість сподіватися, що розвиток економіки буде стабілізовано, - сказав Глава Уряду. Керівник Уряду також повідомив, що в рамках пiдготовки до зустрiчi Президента України з представниками вітчизняного великого бiзнесу, яка має відбутися наприкінці тижня, вiн також проводить консультацiї з великими бiзнесменами.
     
    "Всi вони, з ким доводилося зустрiчатися, правильно розумiють полiтику уряду i президента. Я думаю, найближчим часом Україна матиме можливiсть побачити, яка висока соцiальна вiдповiдальнiсть нашого великого бiзнесу, а також те, що наша культурна спадщина отримає серйозну пiдтримку", - сказав Юрій Єхануров.
     
    Прем’єр-міністр також зазначив, що пiдписав доручення за пiдсумками зустрiчi з Радою пiдприємцiв при Урядi, яка вiдбулася в понедiлок. При цьому Прем'єр-мiнiстр звернув увагу членiв Уряду на необхiднiсть якнайшвидшого введення дозвiльної системи. Юрій Єхануров наголосив, що Президент України вимагає, щоб Уряд протягом тижня вжив всiх необхiдних заходiв для реалiзацiї закону про дозвiльну систему. "Це дуже непросте питання, буде чинитися досить серйозний опiр", - зауважив керівник Уряду. Юрій Єхануров також зазначив, що Уряд має вжити заходiв, спрямованих на дерегуляцiю.
     
    Окрім того, Прем'єр-міністр України доручив Міністерству економіки вже найближчим часом розібратися з ситуаціями під час сплати ПДВ по експортно-імпортних операціях. „Ми чекаємо від Мінекономіки повного аналізу з цього приводу”, - підкреслив глава Уряду. Як вважає Юрій Єхануров, в цьому питанні не все гаразд, і на цю думку його наштовхнули дані динаміки експорту-імпорту. "Різко впали обороти, особливо що стосується прибалтійських країн", - підкреслив він. Юрій Єхануров зауважив, що з цим обов'язково мають розібратися фахівці.
     
    Під час засідання урядовці заслухали інформацію Міністра фінансів про стан виконання місцевих бюджетів за 9 місяців. Як повідомив Віктор Пинзеник, усі бюджети виконали 9-місячні показники. Прем'єр-міністр закликав урядовців уже до кінця тижня визначитися, яким чином вирішити проблему міжбюджетних відносин у зв'язку з переходом ряду підприємств на консолідовану звітність щодо сплати податків.
     
    Говорячи про бюджетний процес, Юрій Єхануров підкреслив, що всі урядовці мають інтенсивно співпрацювати з парламентськими фракціями, але дотримуватися єдиної лінії. За словами Юрія Єханурова, під час наступного сесійного тижня Уряд має також забезпечити проходження через парламент всіх законопроектів, що стосуються вступу України до Світової організації торгівлі.
     
    Юрій Єхануров засвідчив, що Уряд і надалі має наміри серйозно розбиратися з усіма без винятку економічними питаннями. Так, за його словами, вже на наступному засіданні Кабміну розглядатиметься стан справ в агропромисловому комплексі. З розгорнутою доповіддю щодо АПК виступить міністр аграрної політики України Олександр Баранівський.
     
    ELCOMART Политика
     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.