• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "ОранжЛав" - фільм про кохання у добу помаранчевої революції
    Опубликовано: 2005-10-17 11:45:00

    У понеділок 17 жовтня у Києві почнуть знімати фільм про кохання у добу помаранчевої революції. Він називатиметься "ОранжЛав" (назва не перекладається).

    Судячи зі слів авторів, проект планується грандіозний – прем'єра у Каннах, світовий прокат і бюджет близько 5 мільйонів доларів. Хоча фільм все-таки український, бо зніматимуть його українці на гроші українців.
    Фільм "ОранжЛав" – про кохання під час помаранчевої революції. До Києва із Москви приїжджає молодий фотограф-екстремал у пошуках нових емоцій. І знайомиться з мрійливою студенткою київської консерваторії, яка грає на віолончелі. Знайомство відбувається в трамваї.
    Спочатку планувалося, що хлопець буде американцем, якого зіграє американський актор, але потім з якихось причин на цю роль вибрали досить відомого російського актора Олексія Чадова. Він знімався в кількох російських блокбастерах, зокрема у "Нічному дозорі" та у новому фільмі Федора Бондарчука "9 рота".
    Головну героїню зіграє невідома 20-річна Ольга Макєєва. Вона родом з Полтавщни, у кіно до цього не знімалася, працює моделлю. На головну роль її вибрали зокрема тому, що у неї дуже красиве, руде від природи волосся.
    Фільм зніматимуть у Києві, всього 36 днів. Прем"єра його відбудеться на Каннськом кінофестивалі. В український та світовий прокат стрічка вийде влітку або восени наступного року.
    Як стверджують самі автори – це буде перший незалежний український фільм. Що це означає, пояснив продюсер стрічки Володимир Хорунжий:

    "Незалежним фільмом може називатися лише той фільм, який незалежно фінансується, який незалежно пишеться і створюється. Можливість продюсерів зняти фільм на незалежну тему – це теж відносить його до категорії незалежний. Але найголовніше, що цей фільм зніматиметься молодими українськими митцями".
    Володимир Хорунжий та Аліна Панова, які продюсують фільм, кияни, що довгий час живуть і працюють у Сполучений Штатах. За їхніми словами, співпрацювали з відомими голівудськими режисерами братами Коенами та Мартіно Скорсезе. У них власна продюсерську компанія Cine City Production. В Україні вони хочуть розвивати кіновиробництво на кшталт американського, тому третину своїх майбутніх проектів збираються знімати тут.
    Фінасуватиме зйомки фільму "ОранжЛав" український холдинг "Київ-Донбас". Точний розмір бюджету вони не розголошують, відомо лише, що коштуватиме він близько 5 мільйонів доларів.
    Режисер та сценарист фільму про помаранчеве кохання український молодий режисер Алан Бадоєв. Це його дебют у художньому кіно. До цього він знімав тільки кліпи та одну короткометражку.

    Алан Бадоєв наголошує на тому, що його фільм буде абсолютно аполітичний. Помаранчева революція буде тільки тлом, який підсилюватиме людські емоції, що залишаться поза політикою. Тому брендом помаранчевої революції вони не зловживатимуть, а зроблять просто кіно про шалене кохання, щось схоже на історію Ромео і Джул"єти. Причому режисер хоче, щоб надалі словосполучення "ОранжЛав" асоціювалося тільки з цим фільмом.
    "Ви знаєте є така пісня "Єлов Сабарін". Ми хотіли щоб ОранжЛав – була єдиною фразою, яка чітко асоціюється у людей зі стосунками в цьому фільмі. Я хочу, щоб після цього фільму такі стосунки називалися "Оранж лав", - говорить Алан Бадоєв.
    Але ОранжЛав всеодно не стане єдиним фільмом про кохання доби помаранчевої революції. Молода українська кінокомпанія ПРЕ теж робить кіно про це. Але на відміну від ОранжЛав, який буде не розважальним, а радше фестивальним кіно, фільм, що зніматиме компанія ПРЕ, буде першим українським блокбастером про події минулої осені. Назву йому ще не придумали, але в українському прокаті він з"явиться раніше за ОранжЛав – вже у січні.

    КуПол



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.