• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент України провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО
    Опубликовано: 2005-10-19 16:32:00
    Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба президента України.
     
    З української сторони на зустрічі також були присутні Секретар РНБОУ Анатолій Кінах, Глава Секретаріату Президента України Олег Рибачук, міністр оборони України Анатолій Гриценко.
     
    На початку зустрічі Президент України зазначив, що радий втретє за цей рік приймати в Україні Яапа де Хоопа Схеффера. Віктор Ющенко наголосив, що представники Альянсу, які сьогодні приїхали в Україну, є свідками «унікальної справи»: сьогоднішнє засідання проводиться, з одного боку, за участю високих представників Альянсу, а з другого – представників РНБОУ.
     
    Президент ще раз підтвердив євроатлантичні інтеграційні прагнення України. В. Ющенко наголосив: «Ми йдемо цією обраною дорогою, ми фундаментально переконані, що це відповідає стратегічним інтересам України». Глава Української держави підкреслив, що Україна зацікавлена в інтеграції до європейської системи безпеки, отриманні міжнародних гарантій цілісності та суверенітету. «Ми розуміємо всю політичну логіку цього процесу», – сказав В. Ющенко.
     
    У ході зустрічі Президент запевнив представників НАТО, що зміни в українському Кабінеті Міністрів жодним чином не вплинуть на зовнішньополітичний курс України. В. Ющенко підкреслив, що новий Прем’єр-міністр, члени уряду, представники влади в регіонах налаштовані на виконання стратегічної мети України - інтеграції в НАТО, а відтак – на виконання Плану дій Україна - НАТО. Президент також зазначив, що зусилля української влади, окрім того, будуть спрямовані на активніше інформування громадян про ті напрямки співпраці, які розвивалися між Альянсом та Україною роками, і зараз є корисними для обох сторін.
     
    «Україна буде проводити активну зовнішню політику і долучатися до вирішення важливих питань безпеки», – сказав В. Ющенко, додавши, що українські миротворці, які протягом останніх років виконували завдання разом з військовими підрозділами країн-членів НАТО, будуть готові до цього й надалі.
     
    У ході зустрічі Президент також повідомив, що найближчим часом має намір прийняти рішення про уточнення організаційної вертикалі з координації співпраці по лінії Україна – НАТО. За його словами, найімовірніше, в уряді за неї відповідатимуть перший віце-прем’єр і міністр закордонних справ.
     
    Глава Української держави наголосив, що вимагатиме від кожного міністра – згідно з профілем їх міністерств – виконання конкретних завдань по лінії євроатлантичної інтеграції України, оскільки цей процес охоплює не тільки оборонну, зовнішньополітичну та сферу безпеки, а й такі важливі питання, як формування сприятливого інвестиційного клімату, верховенство права, свободу медіа, забезпечення чесних виборів, боротьба з корупцією тощо.
     
    У свою чергу Я. де Хооп Схеффер зазначив, що представники Альянсу мали можливість ознайомитися з планами України щодо подальшої євроатлантичної інтеграції під час засідання Комісії Україна – НАТО. За його словами, НАТО гідно оцінило ці плани, вважає їх переконливими і бажає Україні успіху в їх реалізації.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.