• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: Вступ до НАТО принесе Україні низку суттєвих переваг
    Опубликовано: 2005-10-19 17:08:00
    Вступ до НАТО принесе Україні низку суттєвих переваг, переконаний Президент України. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба президента України.
     
    Йдеться насамперед про міжнародні гарантії національної безпеки, зміцнення геополітичної ролі нашої держави та її рух на шляху євроінтеграції. Про це Глава держави заявив на спільній з Генеральним секретарем НАТО прес-конференції після засідання РНБОУ та Північноатлантичної ради НАТО.
     
    Вступивши до НАТО, Україна отримає «міжнародні гарантії безпеки, суверенітету і цілісності її території та кордонів»,– наголосив Глава держави.
     
    Також це дасть змогу збільшити «глобальну вагу держави на міжнародній арені», адже таким чином Україна стане учасником «круглого столу», який приймає рішення з питань євроатлантичної безпеки, сказав Віктор Ющенко.
     
    Крім того, інтеграція до НАТО та Євросоюзу є «кореспондентською парою», переконаний Глава держави. «Такого типу зовнішньоекономічний курс виглядає цільною логікою», – сказав він, додавши, що поділяючи загальноєвропейські гуманітарні, економічні та соціальні цінності, Україна водночас стане «більш зрозумілою для інвесторів».
     
    Говорячи про рівень обізнаності суспільства із завданнями та цілями НАТО, Президент підкреслив, що українцям часто бракує об’єктивної інформації з цього питання. «Переконаний, українську громадськість треба більше інформувати про Альянс», – сказав Президент. Він зазначив, що цю тему обговорювали під час засідання.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.