• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Омельченко: "вихід із ситуації у Пинзеника один - відставка за власною ініціативою"
    Опубликовано: 2005-10-21 15:43:00
    Київський міський голова О. Омельченко вважає, що Віктору Пинзенику не варто очолювати Міністерство фінансів у випадку, якщо він не може забезпечити повернення Києву 972 млн. грн. боргу.
     
    “Я вважаю, що вихід із ситуації у Міністра фінансів Пинзеника один - відставка за власною ініціативою з посади міністра фінансів, якщо він не бачить виходу з ситуації. В іншому - цивілізованому, демократичному світі так поступають не лише міністри, але і прем'єр-міністри. І це нормальний вихід. Приходять люди, які знають і бачать не лише перспективу майбутніх років, а тим більше поточного року”, - сказав Омельченко, відповідаючи на питання, де повинен Пинзеник узяти гроші, якщо в Держбюджеті їх немає.

    Мер Києва також повідомив, що продовжуватиме боротьбу за повернення столиці боргу. За його інформацією, Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров на початку цього тижня провів зі всіма головами профспілок Києва коротку зустріч з питання повернення до міського бюджету додаткових дотацій. Існують відповідні доручення за підписами керівництва Києва, представників Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, а також віце-прем'єра, першого віце-прем'єр-міністра Станіслава Сташевського. В той же час, як відзначив Омельченко, зібрати в уряді погоджувальну комісію і “ухвалити рішення щодо цієї ганебної, неправової справи, яку очолює пан Пинзеник як міністр фінансів”.

    “Сьогодні я робитиму всі можливі спроби добитися зустрічі з Прем'єр-міністром Єхануровим. Якщо протягом дня мені це не вдасться як голові міста, тому що я відповідальний за це, у мене залишається спроба добитися зустрічі з Президентом України”, - відзначив Омельченко. Він також підкреслив, що Міністерство фінансів після додаткових перевірок районів, які воно “навмисно, продумано” влаштувало за останні дні, “все ж таки прийде до висновку, що борги киянам потрібно віддати, і віддати цього року”.

    Нагадаємо, що 23 вересня Київський міський голова Омельченко заявив про готовність відмовитися судитися з Мінфіном і Державним казначейством, якщо ті погодяться до кінця року повернути Києву борг з держбюджету. За його словами, бюджет Києва повинен був отримувати щомісячно з держбюджету в середньому 80 млн. грн., що за рік складає трансферт у розмірі 972 млн. грн.

    7 жовтня Господарський суд Києва зобов'язав Міністерство фінансів і Державне казначейство виплатити борг Києву у розмірі 971 млн. 248 тис. грн. в один прийом.

    12 жовтня Міністр фінансів Пинзеник заявив, що Міністерство фінансів України оскаржить рішення Господарського суду Києва.
     
    Молодіжна правда


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.