• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Друзі! Ці губернатори ніколи не суміщали!"
    Опубликовано: 2005-11-01 16:17:00
    Як не прикро, а цієї фрази президент Віктор Ющенко сказати ніколи не зможе. Не зможе хоча б через свого львівського намісника Петра Олійника, який 8 місяців суміщає посади голови Львівської ОДА та голови Львівської обласної організації партії „Народний Союз Наша Україна”. При цьому пан Олійник стверджує, що покаже всій Україні як „правильно” треба суміщати посаду голови ОДА та голови партійної організації. „Нинішня опозиція не розуміє, як можна реалізовувати владу, не перевищуючи своїх повноважень. Думаю, Львівщина стане прикладом для цілої України, як можна, суміщаючи посади губенатора і голови партійної організації, чітко розмежовувати свої функції й обов’язки”, -- зазначає він. І додає, що не працюватиме методами попередньої, кучмівської влади і не використовуватиме адмінресурс.

    Дивно, але пан Олійник схоже так само як і „нинішня опозиція” дещо „не розуміє”. Для початку те, що своїми заявами відверто порушує обіцянки Ющенка, котрі той дав виступаючи перед львів’янами 7 жовтня. Нагадаємо, Віктор Андрійович запевнив, що жоден голова ОДА не буде за сумісництвом головою партійного осередку НСНУ, а ті хто посміють займатися політикою одразу будуть звільнені. Відповіддю Олійника на цю заяву стало зовсім не складення з себе повноважень голови НСНУ.
     
    Він далі продовжує повторювати, що братиме участь у виборчій кампанії „тільки у неробочий час, тобто у вихідний день, використовуючи при цьому власний, а не службовий автомобіль”. Якщо це правда, то участь пана Олійника у передвиборчій кампанії буде не те що скупувата, її взагалі не буде. Адже громадськість міста добре пам’ятає, як Петро Миколайович бідкався, мовляв працює без вихідних, а з кабінету виходить пізно ввечері. Відтак постає логічне запитання: коли Олійник займатиметься передвиборчою кампанією?

    Врешті, а обіймання губернатором посади керівника НСНУ не є прихованою агітацією за цю партію? І взагалі, що це за риторика: „Львівщина буде прикладом усій Україні, як правильно суміщати посади”? Складається враження, що львівський керівник ОДА не тільки сам порушує обіцянки дані Ющенком перед львів’янами, а й агітує до цього інших намісників президента. Цікаво, а якби 3 червня 2005 року Апеляційний суд Києва не позбавив пана Олійника і ще 3 губернаторів „народного депутатства”, нині ми б чули про правильне суміщення трьох посад?

    Окрім того, схоже пан Олійник „не розуміє” ще одну річ. Своїми діями він фактично ображає однопартійців. Намісник створює враження, що усі крім нього в львівській НСНУ нездари. Невже у пропрезидентській політичній силі немає жодного політика, який міг би замінити Олійника на посаді голови партії? А після такого українці ще дивуються, що у нас в парламенті 15 років одні і ті ж обличчя. Можливо пан Олійник не розуміє, але насправді цей шлях веде до консервації, а відповідно і смерті партії. Якщо не вірить нехай гляне на рейтинги Руху, УНП, УРП „Собор”, КУНу....

    Зрештою, можна ще довго перелічувати причини, чому Олійник повинен звільнити якусь із займаних посад. Це просто немає сенсу. Нині питань до львівського намісника уже не може бути. Питання є до президента, наприклад, як довго він говоритиме одне, а в країні відбуватиметься зовсім інше?

    Роман Рак, "ВГОЛОС"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.