• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мета візиту Тарасюка до Румунії - політичний діалог між Бухарестом та Києвом
    Опубликовано: 2005-11-10 17:00:00
    Мета візиту міністра закордонних справ України до Бухареста - продовжити політичний діалог між країнами, який, за словами Бориса Тарасюка, розвивається досить динамічно після зміни влади в обох країнах.У рамках візиту, зазначив Борис Тарасюк, планується підписати низку українсько-румунських документів, зокрема Протокол про співпрацю між МЗС України та Румунії на 2006 рік та Угоду щодо співробітництва в галузі освіти.
     
    Глава українського МЗС повідомив, що на сьогоднішній зустрічі з румунським колегою обговорюватимуться проблемні питання щодо делімітації континентального шельфу і виключних економічних зон України та Румунії у Чорному морі.Нагадаємо, що 18 серпня 2005 року румунська сторона подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі Меморандум у справі про делімітацію континентального шельфу і виключних економічних зон України і Румунії в Чорному морі. Борис Тарасюк, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, зазначив, що, згідно з регламентом Міжнародного суду, Україна подасть контр-меморандум у травні 2006 року.
     
    Водночас Борис Тарасюк нагадав, що під час візиту міністра закордонних справ Румунії Міхая Резвана Унгуряну в Україну, який відбувся у березні, було досягнуто домовленості щодо поновлення двостороннього переговорного процесу на експертному рівні стосовно делімітації континентального шельфу та виключних економічних зон України та Румунії в Чорному морі.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.