• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з Жаком Шираком
    Опубликовано: 2005-11-17 08:57:00
    Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва.«Ми обговорили досить тісне співробітництво на рівні конкретних проектів», – заявив Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам після закінчення зустрічі з Жаком Шираком. Як зазначив Президент, йшлося про проекти у сферах літакобудування, енергетики, зокрема атомної, енергозбереження, будівництва підземних газових сховищ. Також обговорювалася можливість створення бригади гелікоптерів для ефективної боротьби з пожежами.
     
    «Ми переживаємо час значного покращення відносин між Україною та Францією», – відзначив В. Ющенко. Він також висловив переконання, що саме активізація співпраці України та Франції в конкретних проектах є на сьогодні ілюстрацією ефективної прагматичної інтеграції України до ЄС.
     
    Глави держав також обговорили співпрацю в галузі сільського господарства. Сторони погодилися, що Франція й Україна мають великий потенціал для співробітництва в цій сфері, та відзначили важливість обміну передовими технологіями і досвідом між фахівцями сільського господарства.
     
    Президенти також порушили тему євроінтеграції України і в цьому контексті – проведення 1 грудня в Києві Саміту Україна – ЄС.Президент України заявив, що у ході свого візиту отримав досить чітку позицію Франції щодо її підтримки в питанні надання Україні статусу країни з ринковою економікою і початку переговорів про спрощення візового режиму для певних категорій громадян.
     
    Президент Франції підтвердив бажання відвідати Україну в наступному році. Він заявив, що політично, культурно і географічно відносини між нашими країнами є досить тісними, і запевнив, що Франція готова підтримувати економічні та соціальні реформи в Україні.Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва.
     
    «Ми обговорили досить тісне співробітництво на рівні конкретних проектів», – заявив Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам після закінчення зустрічі з Жаком Шираком. Як зазначив Президент, йшлося про проекти у сферах літакобудування, енергетики, зокрема атомної, енергозбереження, будівництва підземних газових сховищ. Також обговорювалася можливість створення бригади гелікоптерів для ефективної боротьби з пожежами.
     
    «Ми переживаємо час значного покращення відносин між Україною та Францією», – відзначив В. Ющенко. Він також висловив переконання, що саме активізація співпраці України та Франції в конкретних проектах є на сьогодні ілюстрацією ефективної прагматичної інтеграції України до ЄС.Глави держав також обговорили співпрацю в галузі сільського господарства. Сторони погодилися, що Франція й Україна мають великий потенціал для співробітництва в цій сфері, та відзначили важливість обміну передовими технологіями і досвідом між фахівцями сільського господарства.
     
    Президенти також порушили тему євроінтеграції України і в цьому контексті – проведення 1 грудня в Києві Саміту Україна – ЄС.Президент України заявив, що у ході свого візиту отримав досить чітку позицію Франції щодо її підтримки в питанні надання Україні статусу країни з ринковою економікою і початку переговорів про спрощення візового режиму для певних категорій громадян.
     
    Президент Франції підтвердив бажання відвідати Україну в наступному році. Він заявив, що політично, культурно і географічно відносини між нашими країнами є досить тісними, і запевнив, що Франція готова підтримувати економічні та соціальні реформи в Україні.Президенти двох країн відзначили значну динаміку в розвитку двосторонніх відносин.
     
    Підсумовуючи результати візиту, В. Ющенко також наголосив, що президенти «поставили крапку в наших баченнях» щодо короткострокових перспектив реалізації Плану дій українсько-французького співробітництва, підписаного нещодавно міністрами закордонних справ України та Франції. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    ELCOMART Политика       


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.