• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НСНУ і НРУ знову разом
    Опубликовано: 2005-11-17 15:09:00
    Спільною кандидатурою на мера Львова від НСНУ та НРУ може бути Василь Куйбіда. Українські політики взялися за голову і зрозуміли просту істину - в єдності наша сила. Народний рух України та “Народний Союз “Наша Україна” ініціювали створення спільного блоку Ющенка “Наша Україна”.

    У Львові першим етапом роботи блоку буде узгодження спільної кандидатури на посаду міського голови, про це домовилися майбутні союзники під час звітно-виборчої конференції ЛКО НРУ та спільного засідання Львівського обласного Проводу НРУ та Ради обласної організації НСНУ.

    Не буде ні молодшого брата, ні старшого

    Ініціативу щодо широкої демократичної коаліції відразу після помаранчевої перемоги висловив лідер Народного руху Борис Тарасюк. Виступаючи на відкритті позачергового з’їзду НРУ у Києві, Тарасюк заявив: більшість обласних організацій Руху вважають, що на виборах 2006 року НРУ має виступити в широкому виборчому блоці патріотично-демократичних сил для забезпечення остаточної перемоги на парламентських виборах і виборах до місцевих рад. Переговори про широку коаліцію тривали довго.

    Але нарешті окреслилися контури майбутнього блоку. 9 листопада Роман Безсмертний (“Народний Союз “Наша Україна”), Олексій Івченко (КУН), В’ячеслав Коваль (НРУ) та Анатолій Кінах (ПППУ) підписали протокол про створення Координаційної ради політичних партій, яка має на меті забезпечення процесу об’єднання політичних сил напередодні і під час проведення виборів 2006 року. Принцип існування майбутнього блоку можна охарактеризувати тезою: “У співпраці між Народним рухом України та “Народним Союзом “Наша Україна” не буде ні старшого, ні молодшого брата”.

    Про це було заявлено під час спільної прес-конференції за участю голови Народного руху Бориса Тарасюка, заступника голови НРУ Василя Куйбіди, голови фракції “Наша Україна” у Верховній Раді Миколи Мартиненка, голови Львівської обласної організації НСНУ Петра Олійника та голови Львівської обласної організації НРУ Ярослава Кендзьора 13 листопада у Львові. Політичні сили повертаються до формату співпраці часів 2002 року, коли на рівноправних засадах з партій національно-демократичного спрямування було сформовано блок Віктора Ющенка “Наша Україна”.

    Василь Куйбіда – спільний кандидат від НСНУ та НРУ?

    Принципи створення блоку передбачають і співпрацю на місцевому рівні. Вона полягатиме у формуванні спільних передвиборчих штабів “Блоку Ющенка “Наша Україна” (таку назву блоку запропонував лідер НРУ Борис Тарасюк) на рівні області, міста та районів. Головну роль у цьому відіграватимуть активісти Руху та НСНУ. Передбачається активна співпраця й щодо виборів міських голів. Зокрема Центральний провід Народного руху України серед принципів входження НРУ у виборчий блок Віктора Ющенка передбачає спільне висунення і підтримку кандидатур НРУ на посади міських голів Львова, Івано-Франківська та Херсона у виборчій кампанії 2006 року.
     
    Для Львова це дуже актуально, адже, як відомо, Народний рух запропонував кандидатуру заступника голови партії, міського голову Львова (1994-2002 роки) Василя Куйбіди на посаду мера Львова. Зважаючи на принципи створення спільного блоку, передбачається підтримка “Нашою Україною” кандидатури Василя Куйбіди на посаду міського голови. Для остаточного рішення сформовано спільну міжпартійну комісію, яка й займатиметься узгодженням позиції двох партій щодо виборів міського голови.

    Фактично вирішено найважливішу проблему – кандидатом на посаду міського голови Львова буде узгоджений кандидат від Народного руху України та “Народного Союзу “Наша Україна”. Прізвище спільного кандидата мають оголосити після формальних консультацій, але, як зазначали у кулуарах учасники прес-конференції, найреальнішим кандидатом на міського голову від НРУ і НСНУ є Василь Куйбіда. Причин декілька: Василь Куйбіда серед всіх можливих представників Народного руху України та “Народного Союзу “Наша Україна” має найбільшу довіру серед львів’ян і вже зараз має всі шанси знову стати міським головою. Високий особистий рейтинг Куйбіди у Львові може позитивно вплинути й на рейтинг спільного блоку Ющенка. Тому підтримка Куйбіди вигідна й для НСНУ. Підтримка кандидата у мери столиці Галичини від НРУ є однією з умов входження Руху в блок Ющенка.

    Створення блоку Ющенка “Наша Україна” може кардинально змінити розклад сил у регіоні. Перемога спільного кандидата на посаду міського голови підтвердить високу довіру населення як до Народного руху України, так і “Народного Союзу “Наша Україна”.
     
    " VIP "Vлада I Pолітика"
     
     
     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.