• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тарасюк: "Не треба переглядати умови для ЧФ флоту Росії"
    Опубликовано: 2005-12-23 10:00:00
    Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк назвав недоцільними розмови про можливість перегляду умов базування Чорноморського флоту Росії у Криму у зв'язку з наміром Росії збільшити ціну на газ для України.
     
    Промовляючи на прес-конференції в Києві, пан Тарасюк зазначив, що не поспішав би робити якісь висновки або гучні заяви з цього приводу. "Я думаю, що відповідати гучними заявами щодо перегляду умов базування Чорноморського флоту у відповідь на необгрунтовані вимоги щодо підвищення ціни на газ - не є та тематика і той метод, якими треба вирішувати ці надзвичайно складні питання. Треба вирішувати їх не шляхом того, хто більш гучну заяву зробить у пресі, а наполегливою роботою делегацій," - сказав Б.Тарасюк.
     
    Він, однак, констатував, що російська сторона багато в чому не виконує зобов'язання згідно із двосторонніми угодами про базування ЧФ РФ у Криму.  За словами Бориса Тарасюка, це стосується питань оренди, незаконного користування землею, використання приміщень, які виділені для потреб Чорноморського флоту, а не для проведення бізнесової діяльності.
     
    Він також зазначив, що російська сторона досі не повернула Україні навігаційне гідрографічне обладнання. "Отже, у нас є підстави говорити про те, що російська сторона не повністю виконує свої зобов'язання згідно з двосторонніми угодами," - зауважив міністр.
     
    Президент Ющенко раніше твердив, що Україна у відповідь на вимоги Газпрому щодо різкого підвищення газу, продемонструє ті самі підходи і в інших питаннях, зокрема, щодо оренди Чорноморським флотом Росії бази в Криму. У середу кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо інвентаризаці українського майна, яким користуються російські моряки. Міністр економіки Арсеній Яценюк припустив, що після інвентаризації Україна можливо підвищить тарифи на оренду майна.
     
    "BBCUkrainiane.com"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.