• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Польща пропонує створити європейську коаліцію для вирішення газових суперечок України та Росії
    Опубликовано: 2005-12-28 12:26:00

    Спроби обмежити чи відрізати Україну від поставок російського газу не є проблемою виключно східного сусіда Польщі. Таку думку висловив головний редактор польського видання «Fakt» Гжегош Янковський.
     
    Він вважає, що ця ситуація становить реальну загрозу і для Польщі, її енергетичної безпеки, оскільки починає набирати реальних рис загроза відключення від російського газу України.
     
    Аналітик звертає увагу, що ця перспектива тим більше непокоїть, бо паралельно реалізується план побудови північного газопроводу по дну Балтійського моря. І це дозволить доставляти в Європу газ з Росії, оминаючи Польщу. Янковський вважає, що ця проблема мусить стати пріоритетною ціллю польської політики, і влада країни мусить зробити все для відвернення такої загрози.
     
    Найкращим вирішенням проблеми була би, вочевидь, диверсифікація шляхів постачання газу в Польщу, про що вже говориться роками (йшлося, наприклад, про норвезький газ за часів польського уряду Лешека Міллера), пошук альтернативних російським джерел. Однак, це вимагає часу.  На сьогодні ж потрібно створювати коаліцію центральноєвропейських країн, які є споживачами російського газу, і які матимуть спільну позицію у цьому питанні. Цю справу польський уряд мусить вважати пріоритетною, переконаний Янковський.

     "ProEUROPA"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.