• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Саркозі хоче зупинити розширення ЄС
    Опубликовано: 2006-01-13 09:34:00

    Французький міністр внутрішніх справ Ніколя Саркозі, один з ключових кандидатів на наступних президентських виборах у Франції, закликав призупинити процес подальшого розширення Європейського Союзу.

    Пан Саркозі пропонує надавати країнам, які домагаються членства у ЄС, статус "стратегічних партнерів". За словами французького міністра, саме розширення Євросоюзу викликало у французів і голандців тривогу, яка вплинула на результати референдумів про конституцію ЄС.

    Ніколя Саркозі: "Провал референдумів у Франції і Нідерландах частково був спричинений ворожістю населення до ідеї Європи без кордонів. Прикро, що європейські лідери цього не врахували. На моє переконання, треба зупинити будь-яке подальше розширення, доки не будуть створені нові інституції. Я маю на увазі Хорватію, Македонію, цілі Балкани і Україну. Звісно, з Румунією і Болгарією справи надто просунулися, тому їхній вступ не зупинити."

    Саму європейську конституцію Ніколя Саркозі пропонує скоротити, враховуючи потреби нинішніх 25 країн-членів.

    "BBCUkrainiane.com"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.