• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кофі Аннан: Іран зацікавлений у конструктивних переговорах
    Опубликовано: 2006-01-13 09:37:00

    Генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив, що Іран усе ще зацікавлений у конструктивних переговорах про його ядерні програми з Британією, Францією і Німеччиною.

    Чільний представник іранської делегації Алі Ларіджані сказав Кофі Аннану, що його країна дійсно прагне відновити переговори, перервані в серпні, але не хоче затягування переговорного процесу.

    Міністри закордонних справ трьох європейських країн у середу заявили, що передадуть справу Ірану на розгляд Ради безпеки ООН по тому, як та країна поновила ядерні дослідження.

    Вони закликали провести надзвичайне засідання МАГАТЕ, щоб розглянути можливі санкції проти Ірану, однак наголосили, що досі сподіваються на дипломатичне врегулювання проблеми.

    Тим часом колишній іранський президент Хашемі Рафсанджані заявив, що протистояння Ірану і Заходу досягло кульмінації.

    Хашемі Рафсанджані: "Боротьба стала тепер дуже серйозною і дражливою. Вона досягла вершини. На мою думку, головона причина - європейські і західні колоніалісти. Вони прагнуть позбавити ісламські країни сучасних технологій і тримати їх позаду. Вони хочуть мати монополію на певні технології, зокрема ядерні, інформаційні, нанотехнології. Іран вирішив іґнорувати такі погрози і табу."

    "BBCUkrainiane.com"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.