• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Шухевич за антиконституційні дії Президента
    Опубликовано: 2006-01-13 12:31:00

    Народний депутат Петро Писарчук голосував за відставку уряду. Чимало цікавих заяв зробив учора голова партії УНА-УНСО Юрій Шухевич. Зокрема під час прес-конференції він заявив, що підтримає Президента, якщо той розпустить Верховну Раду. Щобільше, унсовці навіть готові до збройного захисту Віктора Ющенка. Окрім того, лідер УНА оголосив "надзвичайний набір до лав УСНО".

    Ці заяви зумовлені тим, що нині антиукраїнські сили намагаються дестабілізувати політичну ситуацію в Україні, простіше кажучи, багато політичних лідерів хоче, аби Україна знову була під Москвою, вважає пан Шухевич. "Сьогодні ми бачимо вже другий крок до дестабілізації ситуації в Україні. Першим кроком була конституційна реформа, яку буквально витиснули з Ющенка, а другим є спровокована антинародними силами Верховної Ради урядова криза. Тому ми захищатимемо Президента до кінця і підтримаємо його, коли він наважиться розпустити Верховну Раду, хоча прекрасно розуміємо, що Ющенко не виконав багато своїх обіцянок", - заявив він.

    Юрій Шухевич також вважає, що нині Президент має повне моральне право відповісти на антиконституційні кроки цих сил такими самими кроками. Пояснює це Шухевич тим, що конституційна реформа ухвалена з порушенням Конституції. "Ми не допустимо нового антимайдану і готові застосувати силові заходи для захисту завоювань Помаранчевої революції, унсовці будуть готовими і до збройного захисту Президента", - заявив голова УНА-УНСО.

    Щодо антинародних сил, то такими Юрій Шухевич назвав комуністів, представників Партії реґіонів, соціал-демократів об'єднаних, а також Юлію Тимошенко. "Тимошенко мріє про антимайдан, який знову приведе її до влади. Юлією Володимирівною керують винятково власні амбіції, а доля України пані Тимошенко насправді байдужа. БЮТ завоював симпатії українців гаслами, які так і залишилися на словах", - говорить Шухевич.

    На підтвердження своєї позиції пан Шухевич нагадав події після зняття Юлії Тимошенко з посади прем'єр-міністра. Зокрема те, що вона відразу після відставки поїхала до Росії, не злякавшись навіть арешту, оскільки ця держава порушила проти неї кримінальну справу.

    "Тепер ми не бачимо жодної кримінальної справи, а Юлія Володимирівна зраджує національні інтереси, голосуючи за відставку уряду Єханурова, - обурюється Шухевич. - Тепер ми розуміємо, що закриття кримінальної справи Юлія Тимошенко має якось відпрацьовувати".

    На його думку, після останніх подій блок Тимошенко втрачає симпатії електорату. "Сьогодні рядові члени БЮТу десятками переходять до лав УНА-УНСО", - наголосив він. Щоправда, скільки бютівців стали унсовцями, Шухевич не сказав. Щодо зміни рейтингів інших політичних сил за нинішньої політичної ситуації, то голова УНА їх не прогнозував.

    "Нині може статися все, і важливу роль у цьому відіграють гроші, адже, щоб потрапити у списки до Верховної Ради на початках коштувало 500 тисяч доларів, потім 800, а нині ця сума сягнула, якщо не помиляюся, до мільйона доларів", - наголосив пан Шухевич.

    Утім улюбленого нардепа Петра Писарчука, який балотується на голову Львівської міської ради, Шухевич не вважає зрадником і надалі підтримує його кандидатуру у мери. Хоча той також проголосував за відставку уряду Єханурова.

    "Ми продовжуємо підтримувати Петра Писарчука як потенційного кандидата на посаду міського голови", - каже він. А щодо того, що Писарчук голосував за відставку уряду, (підтвердженням цього є інформація, розміщена на сайті Верховної Ради України), то Шухевич її спростував. "Я не знаю, хто голосував його карткою, але десятки людей можуть підтвердити, що Петро Писарчук цього дня був у Львові", - заявив Шухевич.

    Якщо Писарчук цього дня і справді був у Львові, то все-таки цікаво, хто голосував його карткою у парламенті і водночас як вона потрапила до рук того, хто нею проголосував.

    "Поступ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.