• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у святкуванні Водохрещі
    Опубликовано: 2006-01-19 14:03:00

    Президент України Віктор Ющенко взяв участь у святкуванні Водохрещі у козацькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці, що у парку «Відрадний» у Києві. Сьогодні у церкві з нагоди величного християнського свята відбулася Божественна літургія та Велике освячення води. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Разом з Президентом на Богослужінні були присутні Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр аграрної політики Олександр Баранівський, інші урядовці, а також мер Києва Олександр Омельченко. Сьогодні всі вони віталися між собою традиційним Йорданським вітанням: «Христос хрещається! – В ріці Йордані!»

    Після завершення освячення Віктор Ющенко набрав з ополонки у водоймищі неподалік церкви свяченої води, а потім, згідно народному звичаю, викупався у хрещенській воді. Для Президента України купання на Водохрещу є вже доброю традицією.

    До ставка вела посипана соломою доріжка, по якій мали пройти усі, хто хотів купатися. Крім Глави держави, у крижаній воді скупалися також Прем’єр-міністр Юрій Єхануров, міністр культури та туризму Ігор Ліховий, міністр питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога, Київський міський голова Олександр Омельченко, Голова Державної податкової адміністрації України Олександр Кіреєв.

    Церква Покрови Пресвятої Богородиці є головним елементом історичного архітектурного комплексу «Козацька слобода», який в деталях відтворює козацьке поселення ХІІ століття. Він включає в себе млини, хати бідняків і багатіїв, шинок, господарські та інші споруди. Від класичних архітектурних музеїв комплекс відрізняється тим, що всі його складові діючі. Зокрема, в козацькій церкві вже 3 роки проходять регулярні Богослужіння. Ініціатором створення такого історичного майданчика є директор центру народознавства «Козак Мамай» – Костянтин Олійник. Він ознайомив Президента із деталями створення цього комплексу та із значенням тих чи інших споруд.

     ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.