• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Негрич зустрівся з австрійськими колегами
    Опубликовано: 2006-01-19 15:52:00

    17-18 січня 2006 року делегація Держспоживстандарту України на чолі з Головою Миколою Негричем за участю представників Посольства України в Австрії провела переговори з керівництвом Австрійського інституту стандартів та Федерального офісу з метрології та нагляду.

    Вивчення досвіду та налагодження співпраці у сфері стандартизації з одним із авторитетних європейських національних органів є надзвичайно актуальним для України. За інформацією австрійських фахівців, впровадження сучасних європейських стандартів забезпечує щорічно 25% економічного зростання економіки Австрії, а внесок стандартів у внутрішній валовий продукт сягає приблизно 1,7 мільярда Євро.

    Під час зустрічі Голова Держспоживстандарту Микола Негрич поінформував про роботу, що здійснюється в Україні щодо приведення національної системи технічного регулювання у відповідність до вимог СОТ та ЄС.

    За результатами переговорів сторони узгодили та завізували проект Меморандуму про взаєморозуміння у сфері стандартизації. Після проходження процедур внутрішньодержавного узгодження сторони планують підписати меморандум у другому кварталі поточного року. Делегація Держспоживстандарту ознайомилась із структурою та роботою Австрійського інституту стандартів. Було вивчено досвід побудови національної системи стандартизації та сертифікації країни - члена Європейського Союзу, а також обговорено можливі напрями двостороннього співробітництва, зокрема, стосовно продукції, що підпадає під дію європейських директив „Нового підходу”.

    Українська делегація мала зустріч з фахівцями Федерального офісу з метрології та нагляду, під час якої отримала детальну інформацію стосовно принципів функціонування національної метрологічної системи Австрії. За ініціативою української сторони було досягнуто домовленості щодо підготовки проекту Меморандуму про співробітництво в сфері метрології. Сторони обговорили можливі напрями двостороннього співробітництва, зокрема, проведення звірень національних та робочих еталонів, впровадження нової Європейської директиви щодо вимірювального обладнання 2004/22/ЕС.

    18 січня українська делегація відбула до Німеччини з метою підписання Угоди про співробітництво з Німецьким інститутом стандартів (DIN).

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.