• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у відкритті виставки творів народного мистецтва
    Опубликовано: 2006-01-19 17:57:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття виставки «Духовна спадщина Гуцульщини та Покуття», яка відбулася в Музеї українського народного декоративного мистецтва, розташованому на території Києво-Печерської лаври. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    На експозиції представлені приватні колекції Петра Корпанюка (Київ), Івана Вишиванюка (Коломия) та Бориса Мардаревича (Снятин). Виставка складається зі 193 творів кераміки, 50 витворів з дерева та 15 з тканин.

    За словами директора музею Адріани В’ялець, нинішня акція є продовженням музейного проекту «Музеї та колекціонери», мета якого – залучити широкий загал і фахівців до поглибленого вивчення пам’яток матеріальної та духовної культури українського народу.

    Звертаючись до присутніх, Віктор Ющенко привітав усіх із сьогоднішнім святом Водохрещі.

    Говорячи про приватних колекціонерів, Президент наголосив, що ці люди «роблять для України колосальну роботу», адже саме завдяки їм українці можуть ознайомитися з культурними надбаннями своїх предків. «Я схиляю голову перед тими, хто зібрав ці речі», – сказав В. Ющенко. Він також зазначив, що збереження культурних надбань України є одним із завдань держави.

    Директор музею подарувала Вікторові Ющенку календар з колекції свого закладу, ілюстрований українською художницею Катериною Білокур.

    На відкритті виставки був присутній також Ігор Ліховий, міністр культури та туризму.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.