• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко запропонував план модернізації житлово-комунального господарства
    Опубликовано: 2006-01-30 09:04:00

    У своєму  радіозверненні Глава держави назвав чотири пункти цієї реформи. Її першим кроком є ліквідація монополії в комунальному секторі й розвиток конкурентних відносин. «Коли житлово-комунальні господарства будуть боротися за свого споживача, тоді зникнуть довгі черги і неякісна допомога ЖЕКів. Виграє той, хто запропонує найкращі послуги», – сказав Віктор Ющенко. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Наступний етап реформи – впорядкування тарифної політики, яка встановила б чітку залежність ціни послуг від їхньої якості.

    При цьому Глава держави ще раз наголосив, що ціни на газ і електроенергію для населення найближчим часом не зростатимуть. «Ядоручив Кабінету Міністрів України, щоб кожне рішення щодо змін тарифів було обґрунтоване і враховувало точку зору громади», – сказав В. Ющенко.

    Енергозбереження є наступним кроком плану. Глава держави назвав несправедливою систему безадресних комунальних пільг і висловився за перехід до адресних субсидій. «При цьому реформа має бути широко обговорена громадою, – наголосив В. Ющенко. – Влада мусить пояснювати кожен свій крок, однак ці дії формуються тільки за умов суспільної підтримки».

    Як показує досвід інших держав, запровадження енергозберігаючих технологій майже вдвічі скорочує витрати ресурсів, сказав В. Ющенко.

    Останній пункт реформи – будівництво доступного високоякісного житла. У цьому напрямку працює нещодавно створене Міністерство будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства.

    Говорячи про процес впровадження реформи, Президент наголосив на ключовій ролі місцевої влади. «Від її активної позиції і професіоналізму залежить, наскільки швидко відбудуться зміни на краще», – сказав В. Ющенко, додавши, що для цього в регіонах є достатньо ресурсів і фінансової самостійності. Він також закликав представників місцевої влади вивчати досвід країн-сусідів, які пройшли шлях подібних реформ. Це, зокрема, Казахстан, країни Балтії та Центрально-Східної Європи.

    Глава держави зазначив, що нетипові для України морози, які останнього тижня охопили всі регіони, «стали серйозним випробуванням для місцевої влади і житлово-комунального сектора». Усі хто постраждав від негоди, «потребували нашої допомоги і підтримки», сказав Президент. «Саме підтримки, а не спекуляцій, коли певні політичні сили навіть на темі нечуваних холодів намагалися будувати свою виборчу кампанію», – наголосив Віктор Ющенко.

    За словами Президента, уряд має оцінити господарчі проблеми в регіонах і знайти тих, хто допустив аварію тепломереж, а також керівників, які виявилися байдужими до підтримки незахищених.

    Президент висловив подяку керівникам областей, які проявили солідарність і направили в постраждалі міста ремонтні бригади й техніку. «Я дякую всім українцям, які в ці морозні дні думали не тільки про тепло у власних оселях, а й про тих, кому немає де жити», – сказав Глава держави.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.