• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сьогодні оголосять ім'я нового прем’єр-міністра Іраку
    Опубликовано: 2006-01-30 11:52:00

    Населення покладає великі надії на те, що нове керівництво наведе лад у державі й покладе край насильству. Теракти з людськими жертвами в Іраку відбуваються щодня.

    Нового прем’єр-міністра оберуть 128 членів парламенту від шиїтської Об’єднаної іракської коаліції, яка здобула більшість мандатів під час нещодавніх парламентських виборів. Претендентів на пост прем’єра четверо: глава нинішнього кабінету Ібрагім аль-Джаафарі, віце-президент Адель Абдель Махді, віце-спікер нацасамблеї Хусейн аш-Шахрістані та генеральний секретар партії «Аль-Фаділя» Надим аль-Джабірі.

    Майбутньому прем 'єрові висувають чотири жорстких вимоги: його кандидатура має влаштовувати інші парламентські блоки, зокрема, сунітів і курдів, він повинен мати чіткий план покращення ситуації в галузі безпеки та життя населення, дотримуватися програмної лінії коаліції, а також завчасно написати прохання про відставку. Якщо дії прем’єра не влаштують лідерів коаліції, ця заява набере чинності.

    А діяти новому керівникові доведеться негайно і рішуче, бо населення країни втомилося від терактів, які трапляються щодня. За минулу добу в місті Іскідірайя, на південь від Багдада, загинули 11 людей і п’ятеро поранені. Екстремісти заклали бомбу в шиїтському кварталі біля входу до магазину солодощів. Ще один теракт скоєно в діловому районі іракської столиці. Там неподалік від поліцейського патруля підірвалася бомба, закладена у припаркованій машині. Постраждали двоє цивільних. Про ступінь їхніх поранені нічого не повідомляють.

    "Радiо - ЕРА"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.