• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гриценко зайнявся зміцненням кадрів ЗСУ
    Опубликовано: 2006-01-30 12:10:00

    Міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав Директиву “Про основні заходи кадрового забезпечення Збройних Сил України на період 2006-2011 років, подальшого удосконалення кадрової політики”.

    Цей документ було видано з метою зміцнення кадрового потенціалу Збройних Сил України, особливо офіцерського корпусу.

    “Реалізація стратегічних планів і програм можлива лише за умови створення на всіх рівнях критичної маси професіоналів, які спроможні реалізовувати ці плани і програми. Без якісного кадрового забезпечення ці документи – чисті папірці”, - зазначив підписуючи Директиву Анатолій Гриценко.

    Одним з головних завдань розвитку Збройних Сил України є приведення кількісно-якісного складу у відповідність до покладених завдань. Кінцевим результатом має стати збереження кадрового потенціалу Збройних Сил України, а не механічне скорочення чисельності особового складу.

    Так, протягом 2005 року у Збройних Силах України у зв’язку з проведенням організаційно-штатних заходів було звільнено з військової служби майже 19 тисяч військовослужбовців, у тому числі понад 9 тисяч офіцерів.

    “Реформування армії за жодних умов не можна розглядати як механічний процес скорочення чисельності, натомість – це унікальна можливість відібрати кращих. Я орієнтую військових кадровиків усіх рівнів, всі кадрові органи на максимально бережливе ставлення до кожного військовослужбовця, на пріоритетне призначення на вищі посади тих, хто має досвід”, - наголосив міністр оборони України.

    Пріоритетним напрямом в кадровій роботі визначено ефективне службове використання військовослужбовців, які мають оперативно-стратегічний та оперативно-тактичний рівні освіти, високий рівень професійної підготовки чи класної кваліфікації, пройшли підготовку за кордоном, мають досвід участі у бойових діях та миротворчих операціях, володіють іноземними мовами, мають наукові ступені або вчені звання. Відповідно до Директиви, у разі скорочення посад зазначених військовослужбовців і неможливості їх розміщення на посадах в межах виду ЗС України, передбачається призначати їх на посади в інших видах ЗС України, у військових частинах центрального підпорядкування, структурних підрозділах Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.

    Відтепер офіцери-випускники вищих військових навчальних закладів, у тому числі й ті, хто пройшов навчання за кордоном, не пізніше ніж за два місяці до завершення навчання вже знатимуть місце своєї майбутньої служби.

    Кращі за підсумками навчального року і атестаційними висновками офіцери з військових частин, що реформуються, призначатимуться на вищі посади, що вивільняються військовослужбовцями, які вислужили встановлені терміни служби. Крім того, Директивою визначено проводити скорочення особового складу в межах визначеної загальної чисельності за відповідними категоріями на кожний рік.

    Міністр оборони України вимагає запобігти зловживанням при звільненні офіцерів, здійснювати заслуховування військовослужбовців, які виявили бажання звільнитися, на засіданнях атестаційних комісій військових частин у їх присутності з прийняттям висновку і оформленням протоколу.

    Анатолій Гриценко також наголосив на забезпеченні неухильного дотримання вимог чинного законодавства щодо соціального захисту і гарантій військовослужбовців, які звільнятимуться з військової служби у зв’язку із скороченням чисельності ЗС України в ході їх реформування.

    З метою залишення на військовій службі найбільш досвідчених, високопрофесійних військовослужбовців вживатимуться заходи щодо ефективного використання діючої системи атестування. Її результати враховуватимуться під час проведення організаційно-штатних заходів та призначення офіцерського складу на посади.

    Також з метою всебічного розгляду та об’єктивного прийняття кадрових рішень щодо призначення на посади, звільнення з військової служби, залишення на військовій службі понад граничний вік, направлення на навчання за кордоном, продовження дії контракту Директивою встановлено готувати на військовослужбовців відповідне Подання. Вперше в історії Збройних Сил України воно матиме єдину уніфіковану форму, що значно полегшить роботу кадрових органів та командирів усіх рівнів, які готують ці подання.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.