• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Головатий не порушив норм Закону України
    Опубликовано: 2006-01-30 12:45:00

    Печерський районний суд та Апеляційний суд міста Києва встановили, що міністр юстиції України Сергій Головатий не порушив норм Закону України „Про вибори народних депутатів України”  під час його виступу 11 січня 2006 року на 5 каналі телебачення.

    27 січня 2006 року Апеляційний суд міста Києва залишив в силі Постанову Печерського районного суду міста Києва у справі за позовом Виборчого блоку політичних партій „Блок  Юлії Тимошенко” до Міністра юстиції Сергія Головатого від 19 січня 2006 року.

    Під час судових засідань представник Виборчого блоку політичних партій „Блок  Юлії Тимошенко” намагався довести, що висловлення Міністра юстиції в програмі „Час” на 5 каналі 11 січня 2006 року, зокрема:

    ·  „ ...Тобто головна ключова проблема в тому, що вони не можуть приступити до виконання обов‘язків і повноважень як судді Конституційного Суду. А це сталося через те,  що разом  цими силами, які є сьогодні в „антиющенківській” коаліції, де лідером виступає Юлія Тимошенко”;

    ·  „якби ці параметри, про які домовилися в результаті цієї газової угоди, були запроваджені ще за режиму Кучми, з‘явилося би ЄСУ? І мова йшла би про „газових принцес?” І той капітал, на якому вони збудували свої політичні структури?”, - є такими, що порушують норми Закону України „Про вибори народних депутатів України”, є завідомо недостовірними та наклепницькими по відношенню до Юлії Тимошенко та Виборчого блоку політичних партій „Блок  Юлії Тимошенко”.

    Міністр юстиції доводив, що основною і єдиною темою його виступу була оцінка політичної ситуації, що склалася після  прийняття 10 січня 2006 року Верховною Радою України постанови № 3295-ІV про відставку Уряду. Жодне з висловлювань не виходило за межі цієї теми та не стосувалося виборчого процесу та його суб’єктів.

    Суд встановив „відсутність факту порушення” Міністром юстиції України Сергієм Головатим норм Закону України „Про вибори народних депутатів України”, відсутність у висловленнях Міністра „ознак поширення недостовірної або наклепницької інформації, вчиненої з прямим умислом”

    Слова міністра юстиції визнані судом такими, що захищаються статтею 10 Конвенції про захист прав людини і основних свобод та статтею 34 Конституції України. Суд зазначив, що вони були „висловлені  в контексті політичної дискусії, прийнятними у демократичному суспільстві засобами та з метою, що не суперечить законодавству України”.

    Відповідно до норм Кодексу адміністративного судочинства України Ухвала Апеляційного суду міста Києва є остаточною та оскарженню не підлягає.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.