• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Балога дав позитивну оцінку роботі Держпромгірнагляду
    Опубликовано: 2006-01-30 14:16:00

    Ще чотири роки тому за міжнародними оцінками травматизм в Україні класифікували як неприпустимий. На сьогоднішній день його оцінюють як задовільний. Такий крок вперед свідчить про те, що пріоритети державної політики у сфері промислової безпеки вибрані правильно, - про це заявив голова Держпромгірнагляду МНС України Михайло Саварін на підсумковій колегії у Міністерстві надзвичайних ситуацій, що відбулася 27 січня цього року.

    2005 рік був непростим для працівників працеохоронної сфери, адже структура переживала чергове реформування – вже вчетверте з часу створення. Нині процес реорганізації завершено. Держпромгірнагляд став складовою частиною МНС. Саме це Міністерство, за колом питань, що входять до його компетенції є найбільш спорідненим до питань промислової безпеки та охорони праці. Наявність в одному відомстві органів нагляду за безпечним веденням робіт, пожежної, техногенної безпеки, сприятиме реалізації державної політики та координації державного управління як в промисловості так і в соціально-культурній сфері.

    На сьогоднішній день Держпромгірнагляд уже відпрацював чітку схему співпраці з структурними підрозділами Міністерства. Плануються спільні дії і в перегляді законодавчих та інших нормативних актів, планування та проведення перевірок технічного стану потенційно-небезпечних об’єктів, прогнозування можливості виникнення аварій та катастроф на техногенних об’єктах, а також розробка програм з приведення у відповідність до вимог нормативних актів об’єктів комунального господарства. Голова Департаменту наголосив на необхідності збереження цілісної системи, адже будь-які зміни та перепідпорядковування усієї структури може призвести до збоїв у діяльності та погіршення стану промислової безпеки у державі.

    Основними ж напрямками роботи Держпромгірнагляду на 2006 рік визначено: посилення державного нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки та за дотриманням вимог пилогазового режиму на вугільних шахтах

    сприяння спрощенню процедури отриманню дозволів створення правових засад з промислової безпеки, тобто впровадження таких технічних регламентів необхідних для вступу України до Європейського Союзу.

    Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога на колегії заявив, що відтепер МНС і Держпромгірнагляд – єдина сім’я, яка повинна, і буде працювати як один механізм, чітко і злагоджено. Міністр дав позитивну оцінку діяльності Держпромгірнагляду за останній період і поставив керівникам регіонів за приклад роботу системи державного нагляду з промислової безпеки.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.