• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українські військовослужбовці підготувались до миротворчих завдань у Косовому
    Опубликовано: 2006-01-30 15:25:00

    Сьогодні, 30 січня, у Центрі миротворчості та безпеки ЗС України, що розташований на Яворівському полігоні Західного оперативного командування, розпочалася підготовка до миротворчої місії у Косовому військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади. Саме з військовослужбовців цього з’єднання, що входить до складу Об’єднаних сил швидкого реагування, навесні 2006 року формуватиметься підрозділ чисельністю 280 чоловік, що мінятиме своїх попередників, які виконують миротворчу місію на Балканах у складу УкрПолбату.

    Згідно рішення начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України до підготовки залучається особовий склад 1-го механізованого батальйону цієї бригади, яким командує підполковник Василь Осипчук.

    До кандидатів у миротворці висуваються високі вимоги. Вони повинні влучно стріляти з усіх видів зброї, управляти різними видами автомобільної та броньованої техніки, мати ґрунтовні знання з технічної підготовки та відмінний фізичний стан, вільно володіти англійською мовою тощо. Тому майбутнім миротворцям доведеться пройти через відповідальні іспити, які у них прийматиме комісія Генерального штабу Збройних Сил України. А щоб підготуватися належним чином до іспитів зараз, на полігоні, вони вдосконалюють свої знання і навички, доводячи їх до найвищої кондиції.

    Командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин, враховуючи досвід учасників миротворчих місій у Косовому, Іраку, Лівані та Ліберії, наголосив на необхідності посилення практичної підготовки військовослужбовців у польових умовах. Саме цей чинник найбільше впливає на рівень боєздатності миротворчого контингенту.

    Командувач наказав відповідальним особам управління бойової підготовки та Яворівського полігону зосередити основні зусилля на якісному бойовому, технічному, тиловому та медичному забезпеченні учасників курсів підготовки миротворчого персоналу. Двотижневий мобільний курс пройде у два етапи: з 30 січня – теоретичний, а з 6-го лютого – практичний.

    У Центрі миротворчості та безпеки Збройних Сил України також навчатимуться групи офіцерів штабу української складової УкрПолбату у кількості 20 чоловік та інструкторів чисельністю 17 офіцерів.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.