• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Поляченко: Медичні установи Алчевська працюють в нормальному режимі
    Опубликовано: 2006-01-30 15:32:00

    Міністр охорони здоров’я Юрі Поляченко з робочою поїздкою відвідав м. Алчевськ, де декілька днів назад сталася аварія теплоцентралі і без опалення залишились 612 житлових будинків, та ряд адміністративних і соціальних будівель. В тому числі декілька закладів охорони здоров’я. Серед медичних установ без опалення: базова станція швидкої допомоги, станція переливання крові, стоматологічна і фізіотерапевтична поліклініки.

    Лікарні і поліклінічні відділення котрі надають цілодобову і ургентну дорогу (міська лікарня, медсан частина, пологовий будинок, дитяча лікарня, туберкульозний диспансер, онкодиспансер, дитячий туберкульозний санаторій та інші) мають автономне опалення і сьогодні працюють у нормальному режимі.

    Юрій Поляченко відвідав медсанчастину, де знаходяться пацієнти, котрі госпіталізовані з діагнозом „переохолодження” чи „”обмороження” , та пологовий будинок та провів нараду з організаторами системи охорони здоров’я міста.

    Для потреб Алчевська міністерство охорони здоров’я виділило санітарний автомобіль, та медикаменти: серцево-судинні, болезнижуючі, противірусні препарати, перев’язочний матеріал, антибіотики та вітаміни. Для міської лікарні літаком доставлено кардіологічне обладнання: кардіомонітор, кардіограф, та спеціальне обладнання для контролю за серцевою діяльністю). У пологовий будинок міністр привіз реанімаційне обладнання для новонароджених, спеціальні дитячі кювези (бокси для новонароджених з обігрівом), та дихальну апаратуру.

    Закінчуючи нараду міністр зазначив, що медичні установи Алчевська, не дивлячись на те, що місто знаходиться в ситуації надзвичайного стану, працюють в нормальному режимі. Заклади не закриваються, мобілізовані всі ресурси, хворим надається допомога у повному об’ємі. Щодо пологового будинку міністр, після розмов з породіллями, котрі розповіли йому що не хочуть виписуватись додому через низьку температуру в квартирах. зазначив, що молодих матерів з малюками не можна сьогодні виписувати і практично за декілька днів влада міста гарантує відновлення теплопостачання, тоді і варто виписувати породіть. Щодо обладнання і медикаментів міністр повідомив що партія котру сьогодні було доставлено це лише перший етап і вже через день-два надійдуть інші препарати і обладнання.

    Юрій Поляченко подякував медикам Алчевська за самовіддану працю в таких нелегких умовах.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.